Že 30 let delajo s srcem

Sreča, ljubezen, spoštovanje in svoboda so vrednote, na katerih temelji delovanje Socialno varstvenega zavoda Dutovlje. Ob praznovanju 30. obletnice delovanja so včeraj pripravili praznovanje v Kosovelovem domu.

Stanovalci in zaposleni v zavodu so pripravili predstavo, ki je 
temeljila na vrednotah, ki jih povezujejo: sreča, ljubezen, 
spoštovanje in svoboda. Foto: Petra Mezinec
Stanovalci in zaposleni v zavodu so pripravili predstavo, ki je temeljila na vrednotah, ki jih povezujejo: sreča, ljubezen, spoštovanje in svoboda. Foto: Petra Mezinec

SEŽANA > “V teh letih smo povedali veliko zgodb,” je povedala direktorica zavoda Herta Sorta. Včeraj so zgodbo o svojem zavodu pripovedovali stanovalci in zaposleni. S predstavo so obiskovalce popeljali po vsebini zbornika z naslovom Že trideset let delamo s srcem, v preddverju pa razstavili še svoje misli in fotografije.

Sežanska podžupanja Ljubica Jelušič je pohvalila vključevanje stanovalcev v številne aktivnosti v občini, od javnih del do dobrodelnih prireditev: “Vključevanje v okolje omogoča družbi, da se zaveda drugačnosti.”

Spoštovanje posameznika v zavodu opaža tudi ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, je povedala podsekretarka Simona Zagorc in dodala, da zavod uspešno sledi evropskim smernicam deinstitucionalizacije. Pritrdil ji je Jaka Bizjak, sekretar Skupnosti socialnih zavodov Slovenije: “Dutovski zavod je oral ledino na tem področju. Izboljšali so bivalne pogoje stanovalcev, kar potrjujejo tudi uporabniki sami.” PETRA MEZINEC


Najbolj brano