Zdravnika in zdravila dobijo hkrati

Pred časom so bili Divačani z urniki zdravstvenega doma in lekarne nekoliko nezadovoljni in to prek svojega svetnika posredovali na občino. Tam zatrjujejo, da vse deluje po usklajenih urnikih.

Zdravstveni dom Divača
Zdravstveni dom Divača 

DIVAČA > Nekateri občani bi želeli, da je ambulanta v Divači odprta več časa, enako lekarna. Sedaj obe po enakem urniku delujeta ali v dopoldanskem ali v popoldanskem času. Izpostavili so še, da v primeru odsotnosti zdravnika o tem niso pravočasno obveščeni ter da v lekarni kdaj tudi nimajo zalog zdravil, po katera naj bi v takih primerih morali bolniki hoditi v druge kraje.

Zato se je divaška županja Alenka Štrucl Dovgan sestala z direktoricama krovnega Zdravstvenega doma Sežana Tadejo Pogačnik Godnič in Kraških Lekarn Ano Kobal. “Ugotovili smo, da so očitki občanov neutemeljeni. Urnika ambulante in lekarne se ustrezno pokrivata, kar omogoča uporabnikom, da lahko še isti dan po obisku zdravnika dobijo tudi zdravila v lekarni. Zato urnikov ne bomo spreminjali,” pojasnjuje divaška županja. Pogačnik Godničeva pa dodaja, da če v ambulanti pride so morebitnih sprememb, javnost takoj seznanijo z obvestilom na vratih ambulante, na telefonski tajnici in na spletni strani. Do sprememb pride predvsem zaradi nadomeščanj zdravnika v Hrpeljah, dopustov ali morebitne bolezni. Direktorica Kraških lekarn pa izpostavlja, da včasih mogoče pride do morebitnih primanjkljajev zdravil, ki jih dobijo pacienti na recept za daljše obdobje, a jih takoj naročijo v drugih lekarnah.

LKF


Najbolj brano