Zavese z magistrske naloge

Srednja dvorana sežanskega Kosovelovega doma je te dni dobila ne samo nove, temveč prav posebne zavese. Izdelala jih je Gaja Hanzel, z njimi pa bo zaključila magistrski študij.

Nove zavese v Srednji dvorani so “krstili” na petkovem jazz koncertu.  Foto: Kosovelov Dom
Nove zavese v Srednji dvorani so “krstili” na petkovem jazz koncertu.  Foto: Kosovelov Dom

SEŽANA >Odprite okna ... odprite ... nov človek prihaja ...” se Kosovelovi verzi izpisujejo na zavesah Srednje dvorane Kosovelovega doma. Zavese v večnamenski dvorani Kosovelovega doma, ki postopoma dobiva končno podobo, niso običajne zavese, kakršne ločujejo nastopajoče od gledalcev, temveč so del interierja Srednje dvorane.

Še bolj posebne pa so po nastanku. Zavese so namreč del magistrske naloge Gaje Hanzel, ki končuje študij grafične in interaktivne komunikacije na Naravoslovno tehniški fakulteti ljubljanske univerze.

Z Gajo smo se dogovorili za sodelovanje: za nalogo je zasnovala in izdelala zavese, ki jih bomo uporabljali v naši Srednji dvorani. Mi smo krili stroške nakupa blaga, razreza in izdelali okvirje,” je o magistrsko zasnovanih zavesah povedala direktorica Kosovelovega doma Nina Ukmar.

Čeprav bo Gaja Hanzel magistrsko nalogo oddala šele ta teden, zavese pa bodo uradno predstavili šele februarja, so jih poskusno že “krstili” na petkovem jazz koncertu. Sicer pa zavese niso prvi praktični študijski izdelek sežanske študentke. Že pred dvema letoma je sodelovala na razstavi zaključnih del Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil Tekstilni nagovori 20.12.

MUZ


Najbolj brano