Zamaški za družino

Postojnska občina, Center za socialno delo in Rdeči križ ter Klub študentov občin Postojna in Pivka so stopili skupaj v akciji zbiranja zamaškov za pomoč družini s štirimi otroki.

POSTOJNA > Akcijo so začeli že konec oktobra, trajala pa bo še ves november. Zamaške zbirajo vsak dan med 8. in 15. na sedežu Kluba študentov občin Postojna in Pivka v Vilharjevi ulica 14 v Postojni (prvo nadstropje), po 15. uri pa v prostorih Mladinskega centra na istem naslovu.

Zbrani denar bodo namenili družini z enim staršem in štirimi otroki, ki se je znašla v hudi socialni in denarni stiski. “Starš je nezaposlen, otroci pa so letos šoloobvezni oziroma v srednji šoli. Pred kratkim so se preselili v neopremljeno stanovanje in zato potrebujejo našo in vašo pomoč, predvsem pri opremi otroških sob,” pojasnjujejo organizatorji akcije.

Podobne akcije so pomagale že mnogim pomoči potrebnim v Sloveniji, zato vabijo vse, da prispevajo zamaške od sokov, vode, mleka, tekočih jogurtov, čokoladnih namazov, šamponov, gelov za tuširanje, lakov za lase, dezodorantov, tekočih pralnih praškov in čistil, mehčalcev, zdravil oziroma vse tiste, ki imajo oznako PP ali PE oziroma znak za reciklažo. NR


Najbolj brano