Za zabavo in adrenalin na “pumptrack” poligon

V središču Postojne bo do nedelje svoje spretnosti mogoče preizkusiti na montažnem kolesarskem poligonu, poimenovanem tlačilni poligon (angleško pumptrack). Skupnost Pumptrack Slovenija ga je v okviru festivala Zmaj 'ma mlade ter v sodelovanju z občino Postojna in Mladinskim centrom Postojna postavila na parkirišču za Ljudsko univerzo.

 Foto: Veronika Rupnik Ženko
Foto: Veronika Rupnik Ženko

POSTOJNA > Prvi se je po njem včeraj zapeljal postojnski župan Igor Marentič, zdaj pa so na vrsti vsi adrenalina in zabave željni mladi in starejši. “S poligonom želimo predvsem mladim v mestnem jedru približati ta kolesarski šport ter obenem vzbuditi željo po gibanju in druženju. Mladi potrebujejo nove izzive, nekaj, s čimer jih zaposlimo, odvrnemo od računalnikov in telefonov. Vožnja po poligonu krepi sposobnost obvladovanja ravnotežja in koordinacije. Poligon pa ni samo kolesarski, temveč se lahko na njem zabavamo tudi z rolkami, rolerji in skiroji,” je poudaril Dejan Gorenc, nekdanji tekmovalec in gorski kolesar.

Na njegovo pobudo je postojnska občina v Orehku pri Postojni pred kratkim že dobila tudi prvi pravi asfaltni pumptrack poligon v Sloveniji, medtem ko je podobnih, zemeljskih poligonov v Sloveniji še približno 20. Danes ob 9. uri bo na poligonu za otroke do desetega leta (ob prisotnosti staršev) potekala mala šola “pumpanja” s kolesarskim trenerjem Miho Jakopičem. Jutri in v soboto bo ob 16. uri vožnja po poligonu z inštruktorjem, za zaključek pa bo v nedeljo ob 18. uri pumptrack tekmovanje. VRŽ


Najbolj brano