Za vsakogar nekaj

V Sežani praznujejo 28. avgusta, na dan, ko so partizanske čete vkorakale na Kras. Prireditve, ki so jih zadnji počitniški konec tedna organizirali na Sežanskem, so privabile veliko ljudi.

Tržnica s kraškimi dobrotami je pretegnila veliko ljudi, a še 
več se jih je ustavilo ob kotlih krajevnih skupnosti.  Foto: Petra Mezinec
Tržnica s kraškimi dobrotami je pretegnila veliko ljudi, a še več se jih je ustavilo ob kotlih krajevnih skupnosti.  Foto: Petra Mezinec

SEŽANA > Veliko novega na letošnjem prazniku sicer nismo videli. Osrednje dogajanje so, na podlagi pozitivnih izkušenj iz preteklega leta, organizatorji iz podjetja Media Team, zopet postavili v sežanski park pri Starem gradu.

Obiskovalci so se lahko na stojnicah pozanimali o društvih, pregledali ponudbo lokalnih proizvajalcev v občini, lahko pa so tudi kaj prigriznili na stojnicah krajevnih skupnosti, ki so pripravile pestro kulinarično ponudbo. Kot vsako leto je dogajanje zaokrožil slavnostni sprevod, ki se je zaključil s koncertom Kraške pihalne godbe z gosti.

Posebnost letošnjega leta pa je bila gotovo tekma med CherryBox24 Tabor Sežana in Nogometnim klubom Ajdovščina, na kateri so slavili domačini. Sežanski nogometaši se že veselijo skoraj dokončane pridobitve, obnovljenih tribun in slačilnic pri stadionu. PEM


Najbolj brano