Za vsake počitnice ni treba seči v žep

Postojnskim staršem, ki jih je skrbelo, kako bodo med počitnicami uredili varstvo za svoje otroke, so tudi letos na pomoč priskočili v postojnski športni zvezi in mladinskem centru, pa tudi drugi organizatorji. Športne dejavnosti med počitnicami prirejajo tudi v Pivki, kjer je zanimivo tudi na delavnicah v ekomuzeju.

Postojnskim otrokom med letošnjimi počitnicami ni dolgčas. 
Na voljo imajo res pestro izbiro dejavnosti. Mnoge so 
plačljive, nekatere pa tudi brezplačne. Foto: Občina Postojna
Postojnskim otrokom med letošnjimi počitnicami ni dolgčas. Na voljo imajo res pestro izbiro dejavnosti. Mnoge so plačljive, nekatere pa tudi brezplačne. Foto: Občina Postojna

POSTOJNA, PIVKA > Pestro dogajanje se je začelo že prvi počitniški teden, ko je v postojnski župniji potekal oratorij, Športna zveza Postojna pa je začela za otroke od 7. do 15. leta izvajati različne športne aktivnosti in izlete na morje. Zdaj se izteka že drugi teden teh dejavnosti, po daljšem premoru jih bodo sklenili 25. in 26. avgusta. Prijave do zapolnitve mest zbirajo na Športni zvezi Postojna. Prispevek za plavanje, kamor se otroci odpeljejo ob 8.30 in se vrnejo ob 17. uri, znaša štiri evre, dopoldanske aktivnosti v športnem parku, med katerimi je letos prvič tudi šola tenisa, pa so brezplačne.

V drugem sklopu počitnic (od 3. do 14. avgusta) bo v Mladinskem centru Postojna brezplačno 10-dnevno počitniško varstvo za otroke, kjer se bodo zabavali ob spoznavanju svojega kraja, hkrati pa osvajali osnove tujih jezikov.

Zanimivo dogajanje bo tudi v dijaškem domu Srednje gozdarske in lesarske šole, kjer bo med 17. in 28. avgustom vsak dan med 7. in 15. uro poletni tabor na temo piratov in Indijancev, namenjen otrokom od 3. do 15. leta starosti. Cena tabora bo 20 evrov na dan oziroma 95 evrov za ves teden. Brezplačno pa se bo mogoče ustaviti in umiriti v Kotičku pod krošnjami, kjer bodo na razpolago knjige, potekale pa bodo tudi različne ustvarjalne delavnice.

V Pivki in Košani so v različnih terminih, ki so objavljeni na spletni strani Občine Pivka, organizirani nogomet, košarka, balinanje in plesne delavnice, tudi pivški otroci se lahko prijavijo na plavanje v organizaciji Športne zveze Postojna. Mesta za jahalno-turistične počitnice na domačiji Pavšič v Trnju so že zapolnjena, še nekaj prostih terminov za celotedenske otroške jahalne tabore, ki stanejo 250 evrov, pa imajo na Gradu Prestranek.

Počitniški program (telovadba in dva pohoda) v Pivki poteka tudi za predšolske otroke. Tudi to poletje na delavnice vabi Ekomuzej Pivških presihajočih jezer. Delavnice na temo domačih Postojnski in pivški učenci živali, zeliščarstva, sirarstva in volne, ki jih izvaja Tamara Urbančič, so vsak petek v juliju v dopoldanskem času. Obvezne so prijave, cena posamezne delavnice pa znaša sedem oziroma štiri evre. Na Stari Sušici pa pripravljajo tradicionalni tabor po načelih waldorfske pedagogike. VRŽ


Najbolj brano