Za šolski sklad bodo nastopili tudi učitelji

Na komenski osnovni šoli bodo letos že petič pripravili dobrodelni koncert z naslovom Tu sem doma, na katerem bodo zbirali denar za šolski sklad. Letošnji navdih je priljubljena pravljica Mali princ. Koncert bo jutri ob 18. uri.

Na dobrodelni koncert, na katerem bodo zbirali denar za 
šolski sklad, so povabili Rudija Bučarja. Foto: Maja Pertič Gombač
Na dobrodelni koncert, na katerem bodo zbirali denar za šolski sklad, so povabili Rudija Bučarja. Foto: Maja Pertič Gombač

KOMEN > Letos so medse povabili Rudija Bučarja, ravnateljica Nives Cek pa obljublja zanimiv program: “Nastopili bodo šolski recitatorji, glasbenik, pevci in kot prvič celo šolske mažoretke. Presenečenje s pevsko in plesno točko pa pripravljamo tudi zaposleni na šoli.” Pridružili se jim bodo tudi Hrušiški fantje in plesalci iz plesne skupine Be funky.

Zbrane prispevke bodo dali v šolski sklad, iz katerega nato denar porabijo za različne dejavnosti. “Osnovna dejavnost šolskega sklada je pomoč socialno šibkim, predvsem za sofinanciranje šole v naravi, lansko leto smo pomagali osmim otrokom, in pomoči za prehrano,” pove ravnateljica in poudari, da denar iz sklada namenjajo za financiranje posebnih avtobusnih prevozov, mednarodnih izmenjav, izobraževanj za dvig kakovosti vzgojno-izobraževalnega dela na šoli in ostalih potreb, ki se pojavijo med šolskim letom. “S pomočjo šolskega sklada že več let izvajamo tudi kamnoseški krožek, ki se ga udeležuje okrog deset otrok,” je še pojasnila Nives Cek.

Koncert pripravljajo vsako drugo leto v izmenjavi z Miklavževo tržnico in predstavlja manjši del sredstev šolskega sklada, a pomembno prispeva h kvaliteti programa na šoli.

PETRA MEZINEC


Najbolj brano