Za skupščino Plame-pur vnovič predlogi sprememb v vodstvu in osnovnem kapitalu

Upravni odbor podjetja za izdelovanje poliuretanske pene Plama-pur je danes objavil čistopis dnevnega reda že tretje letošnje skupščine družbe, ki je načrtovana za 25. november. Delničarji bodo vnovič odločali o odpoklicu dveh članic upravnega odbora in imenovanju novih članov ter od dvigu osnovnega kapitala družbe z izdajo novih delnic.

Delničarji družbe Plama-Pur bodo vnovič odločali o odpoklicu dveh članic upravnega odbora in imenovanju novih članov ter od dvigu osnovnega kapitala družbe z izdajo novih delnic Foto: Danijel Cek
Delničarji družbe Plama-Pur bodo vnovič odločali o odpoklicu dveh članic upravnega odbora in imenovanju novih članov ter od dvigu osnovnega kapitala družbe z izdajo novih delnic Foto: Danijel Cek

PODGRAD, LJUBLJANA > Delničarji družbe bodo vnovič odločali o predlogu za odpoklic namestnice predsednika štiričlanskega upravnega odbora družbe Marjance Drame in članice upravnega odbora družbe Bojane Vinkovič. Za dva nova člana upravnega odbora sta vnovič predlagana predstavnika delničarjev, in sicer direktor in lastnik Plaste Franc Frelih ter direktor družbe Termoplasti-Plama Jože Ceglar. O enakem predlogu so namreč delničarji že odločali v preteklosti, a predlog ni bil večinsko sprejet.

V Plami-pur ima polovični delež družbe družba AG (50,01 odstotka), Plasta ima 24,99-odstotni delež, Termoplasti-Plama pa 24,98-odstotnega.

Sklic novembrske skupščine predvideva tudi odločanje o dvigu osnovnega kapitala družbe Plama-pur z izdajo in vpisom 402 novih delnic, pri čemer znaša prodajna cena ene delnice 17 evrov. S tem bi se osnovni kapital družbe zvišal za dobrih 1677 evrov. Predlog predvideva, da lahko novo izdane delnice vpišeta in vplačata samo delničarja Plasta in Termoplasti-Plama. Tudi o takšnem predlogu so delničarji že odločali avgusta letos, največji lastnik pa je predlog zavrnil. Takrat sta delničarja Plasta in Termoplasti-Plama napovedala izpodbojno tožbo.

V sklicu novembrske skupščine je še predlog, da delničarji potrdijo prodajo dobrih 19 odstotkov v družbi Termoplasti-Plama obstoječim družbenikom družbe in/ali družbi sami za kupnino, ki ni manjša od 1,25 milijona evrov.

Prav tako je v sklicu predlog o razdelitvi še neuporabljenega dela bilančnega dobička za poslovno leto 2013, ki znaša 5,6 milijona evrov, pri čemer bi se skoraj 2,5 milijona evrov namenilo za dividende, preostalo pa bi ostalo nerazporejeno.

STA


Najbolj brano