Za premoženje Epic Commerce je prispelo več ponudb

Stečajni upravitelj postojnskega podjetja Epic Commerce in Loških tovarn hladilnikov (LTH) Dušan Taljat, ki se že dlje časa trudi s prodajo premoženja obeh družb, je v tokratnem postopku zbral več nezavezujočih ponudb.



Poleg obeh hotelov so naprodaj  še objekt Senožeče, kompleks Kazarje (na fotografiji) n stara banka. Kot je povedal 
Taljat, je zaenkrat prejel osem ponudb petih različnih ponudnikov za različne nepremičnine. Foto: Lori Ferko
Poleg obeh hotelov so naprodaj še objekt Senožeče, kompleks Kazarje (na fotografiji) n stara banka. Kot je povedal Taljat, je zaenkrat prejel osem ponudb petih različnih ponudnikov za različne nepremičnine. Foto: Lori Ferko

POSTOJNA, ŠKOFJA LOKA> Rok se oddajo ponudb se izteka danes, z odpiranjem ponudb pa bo Dušan Taljat počakal še nekaj dni. Nato bodo stekla neposredna pogajanja.

Kot je povedal Taljat, je glede na predhodne razgovore približno jasno, kdo je oddal ponudbe. Ker lahko v prihodnjih dneh po pošti pride še kakšna, mora iz previdnosti z odpiranjem ponudb še počakati. Tedaj bo jasno, kakšne so ponujene cene in nato bodo stekla neposredna pogajanja s ponudniki, ki bodo še imeli možnost spreminjanja ponujenih cen.

V ponovitvi postopka nezavezujočega zbiranja ponudb za premoženje postojnske družbe Epic Commerce, kjer sta med drugim naprodaj hotela Kras in Sport, je Taljat prejel več ponudb. V prejšnjem postopku zbiranja nezavezujočih ponudb za oba hotela je že našel primernega ponudnika, a je ta pred podpisom pogodbe umrl.

Poleg obeh hotelov so naprodaj med drugim še objekt Senožeče, kompleks Kazarje in stara banka. Kot je povedal Taljat, je zaenkrat prejel osem ponudb petih različnih ponudnikov za različne nepremičnine.

Za proizvodne hale in staro upravno stavbo LTH je Taljat prejel le eno nezavezujočo ponudbo in glede na vplačila varščine v prihodnjih dneh ne pričakuje, da bi po pošti prispela še kakšna. Prav tako še ni jasno, kaj bo s prodajo nove uprave stavbe, za katero je bil kot najboljši izmed treh ponudnikov izbran Sibo G, ki je ponudil 283.000 evrov, a se je kasneje zapletlo, tako da prodaja še ni realizirana.

STA


Najbolj brano