Z oznakami nad divje motoriste

Krajani Tater so župana Zvonka Benčiča prosili, da bi Občina na nekatere odseke gozdnih poti v njihovi okolici postavila prometne oznake, ki prepovedujejo vožnjo, saj jih z divjim načinom vožnje uničujejo neznani motoristi.

Maks Filipčič s Tater kaže na oznako, ki so jo po sili razmer postavili domačini sami, zato da bi se ubranili motoristov 
 Foto: Lea Kalc Furlanič
Maks Filipčič s Tater kaže na oznako, ki so jo po sili razmer postavili domačini sami, zato da bi se ubranili motoristov  Foto: Lea Kalc Furlanič

TATRE > “Posebno ob koncih tedna v Tatrah in okolici nimamo miru pred motoristi, ki z motorji za kros po gozdnih poteh tekmujejo v hitrosti in voznih spretnostih. Povzročajo veliko hrupa in uničujejo makadamske gozdne javne poti,” poudarja Maks Filipčič s Tater.

Dodaja, da motoristi, ki jih krajani prepoznajo za italijansko govoreče, saj na motorjih nimajo tablic, s svojim načinom vožnje tudi uničujejo odtočne kanale poti, tako da voda potem razdira vozno površino. S hrupom pa poleg prebivalcev vznemirjajo tudi divje živali. V večini vozijo po trasi Tatre-Kozjane-Orehek. Motoristi vozijo tudi po poteh, kjer so oznake za prepoved vožnje. “Ker smo se naveličali hrupa in razkopanih poti, ki jih moramo popravljati, smo se obrnili na župana Zvonka Benčiča - Midreta, naj občinske službe ustrezno rešijo težavo,” seznanja Filipčič.

Teren je po njihovi prijavi preveril medobčinski redar Jan Logar, ki je potrdil sledi neprimerne vožnje ter ugotovil, da na vseh odsekih javnih poti na območju Tater ni prometnih oznak s prepovedjo prometa. Na osnovi njegovih ugotovitev je župan Tatrcem na sestanku zagotovil, da bo Občina Hrpelje-Kozina že naslednji teden naročila postaviti ustrezno prometno signalizacijo s prepovedjo vožnje na javnih poteh na gozdnih površinah. Prav tako bodo iz občinske uprave občane seznanili z novo uredbo o vožnji z motornimi vozili v naravnem okolju, s čimer se nadejajo prispevati k zmanjšanju prometnih prekrškov, onemogočanju vožnje z motornimi vozili ter tako uničevanju gozdnih poti.

LEA KALC FURLANIČ


Najbolj brano