Vrednote Tigra ne smejo v pozabo

Ilirskobistriška območna enota društva TIGR Primorske je pod taktirko nove predsednice Bernarde Dodič v Dom na Vidmu povabila prvega predsednika Slovenije Milana Kučana na klepet o aktualnih temah in predstavitev knjig Prvi predsednik.

Predsednica bistriške enote TIGR Bernarda Dodič, avtor 
knjige dr. Božo Repe, dr. Božidar Flajšman, ki je vodil 
pogovor, in Milan Kučan (na fotografiji z leve).

 Foto: Arhiv Društva Tigr
Predsednica bistriške enote TIGR Bernarda Dodič, avtor knjige dr. Božo Repe, dr. Božidar Flajšman, ki je vodil pogovor, in Milan Kučan (na fotografiji z leve).  Foto: Arhiv Društva Tigr

ILIRSKA BISTRICA > Božidar Flajšman, ki je vodil pogovor z Milanom Kučanom in Božom Repetom, avtorjem knjige Prvi predsednik, se je dotaknil tudi nekaterih aktualnih tem v Sloveniji in svetu. Beseda je tekla o zdravstveni problematiki, pa tudi o bodoči prvi dami Melaniji Trump in klicu, ki ga je Donald Trump namenil predsedniku Pahorju.

Seveda so se gostje dotaknili tudi zgodovine in razmer, ki so ob osamosvojitvi vladale tako na notranjepolitičnem kot na mednarodnem področju. Kučan je poudaril, da bi morali aktualni politični voditelji pri svojih odločitvah presojati predlagane in sprejete ukrepe tudi skozi prizmo vprašanj, ki so se takrat postavljala kot temeljna, saj so pomenila tudi zaupanje ljudi v politiko in odločitve.

Kot je povedala predsednica bistriške enote društva TIGR Primorske Bernarda Dodič, ki je oktobra na tem mestu nasledila Bernarda Oblaka, je z organizacijo dogodka želela tesneje povezati člane društva TIGR, Zveze borcev za vrednote NOB in druge občane, ki jih družijo podobne vrednote. “Prizadevala si bom, da bo društvo TIGR čim bolj prisotno med ljudmi, da bodo ljudje obveščeni o naših dejavnostih, predvsem pa bom o pomenu in vrednotah antifašističnega boja na Primorskem, ki jih predstavlja TIGR, osveščala mlade tudi s predavanji in predstavitvami po šolah in v okviru različnih dogodkov. Ne smemo si namreč dovoliti, da bi šle te vrednote, zaradi katerih govorimo danes na Primorskem materni jezik, v pozabo,” je povedala Dodičeva in se zelo razveselila tudi prihoda 15 novih članov v bistriško društvo TIGR, ki sedaj šteje več kot 70 članov.

Večer so s kulturnim programom popestrili moški pevski zbor Dragotin Kette, pevec Rafael Zorko iz Pivke in recitator Igor Rojc iz Sežane.

KKV


Najbolj brano