Voda v Postojni in Pivki ponovno pitna

Postojnsko javno vodovodno podjetje Kovod obvešča porabnike pitne vode na območju Postojne in Pivke, da je voda znova neoporečna in zdravstveno ustrezna, saj vzorčenje ni pokazalo motnosti in mikrobiološke neskladnosti. Od danes tako velja preklic ukrepa prekuhavanja pitne vode, ki je bil razglašen 10. novembra, so sporočili iz Kovoda.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

POSTOJNA, PIVKA > Kot pojasnjujejo, je Kovod od Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano prejelo uradne rezultate dveh vzorčenj zajetja čiste vode v vodarni Malni, ki sta bila odvzeta v ponedeljek in sredo. Rezultati so pokazali, da je voda povsem neoporečna in zdravstveno ustrezna.

Da pa ukrep obveznega prekuhavanja pitne vode še naprej velja v naselju Planina, saj na tem območju kljub prizadevanju, izpiranju in razkuževanju vodovodnega sistema, zaenkrat še ni bilo mogoče zagotoviti mikrobiološko neoporečne pitne vode, pojasnjujejo in dodajajo, da se bodo aktivnosti za vzpostavitev normalnega stanja nadaljevale.

Ukrep obveznega prekuhavanja pitne vode še naprej ostaja v veljavi tudi za vas Suhorje v občini Pivka, ki se napaja iz vodovodnega sistema Ilirska Bistrica, saj tamkajšnjemu komunalnemu podjetju še ni uspelo zagotoviti ustrezne kakovosti pitne vode.

V Kovodu še navajajo, da so v želji, da se tovrstne težave v prihodnje ne bi pojavljale, skupaj z občinama Pivka in Postojna, že pristopili k pogovorom na državni ravni za uresničitev dolgo načrtovanega projekta rekonstrukcije omenjenega vodovoda ter vodarne Malni.

STA


Najbolj brano