Voda ne bo več tekla po cesti

V prihodnjih treh tednih bo promet v Kleniku oviran, saj v vasi gradijo kanalizacijo za padavinske vode. Cesto bodo tudi na novo asfaltirali.

V treh tednih bodo uredili zaključni del meteorne kanalizacije 
v Kleniku.  Foto: Občina Pivka
V treh tednih bodo uredili zaključni del meteorne kanalizacije v Kleniku.  Foto: Občina Pivka

KLENIK > Občina Pivka bo v Kleniku uredila zaključni del kanalizacije za odvajanje padavinskih vod, ki so jo krajani pred leti sami zgradili, a se je ob večkratnih delih po cesti poškodovala. Do zdaj niti ni imela iztoka, zato se je meteorna voda nabirala na cesti pred vasjo in se tam razlivala čez cesto.

Sprva so na občini načrtovali, da bodo ta odsek sanirali, ko bodo v Kleniku gradili fekalno kanalizacijo. Toda ker še ni jasno, kdaj se bo to zgodilo, so se odločili pohiteti, je pojasnil pivški župan Robert Smrdelj. Skupno bodo uredili približno 50 metrov kanalizacije in zgradili iztok v ponikovalnico.

Z deli so začeli v teh dneh, zanje bo občina plačala 45.000 evrov.

Poleg meteorne kanalizacije bo občina na novo asfaltirala še cesto od vhoda v vas do sredine vasi. Zatem ko so v naselju napeljali optiko, ceste namreč niso prav dobro obnovili, tako da jo bodo zdaj vsaj zasilno pokrpali.

Dela opravlja CPK iz Kopra, podizvajalec za gradbena dela pa je podjetje Kopko iz Pivke. Končali naj bi jih v treh tednih.

HR


Najbolj brano