Vlada začela obisk v primorsko-notranjski regiji

Z delovnim posvetom v Pristavi pri gradu Snežnik se je začel celodnevni obisk vlade v primorsko-notranjski regiji. Zgoščen program bo ministrska ekipa na čelu s premierom Mirom Cerarjem popoldne sklenila v Postojni na skupnem srečanju z župani, gospodarstveniki, poslanci in državnimi svetniki z območja na temo regionalnega razvojnega dialoga regije.

Ministrska ekipa na čelu s premierom Mirom  Cerarjem je 
danes na obisku  v primorsko-notranjski regiji.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Ministrska ekipa na čelu s premierom Mirom Cerarjem je danes na obisku v primorsko-notranjski regiji.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

STARI TRG PRI LOŽU > Predsednik vlade Miro Cerar bo danes obiskal več lokalnih podjetij ter si ogledal Park vojaške zgodovine v Pivki in Notranjski muzej v Postojni. Gospodarski minister Zdravko Počivalšek pa se bo v Pivku udeležil posveta s predstavniki lesno-predelovalne industrije, ki je ena najpomembnejših panog območja.

Primorsko-notranjska regija obsega občine Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka in Postojna. Gre za pretežno ruralno regijo z najmanjšo gostoto poseljenosti v državi. Po površini meri 1456 kvadratnih kilometrov in je v letu 2013 štela 52.531 prebivalcev.

Med prednosti regije sodijo ugodna geografska lega in struktura prometnih povezav z drugimi regijami, prav tako se območje ponaša z bogatimi lesnimi in vodnimi viri. Med težavami lokalnega gospodarstva pa izstopa zlasti nizka dodana vrednost proizvodnje večine podjetij.

STA


Najbolj brano