Pahor obiskal begunce v postojnskem centru za tujce

V postojnskem centru za tujce je trenutno nastanjenih 99 ljudi, sporočajo z Generalne policijske uprave. Iz njega so v soboto v Logatec in Črni les pri Lenartu premestili 218 ljudi. Dinamika nameščanja ljudi in reševanja vlog je v teh dneh zelo velika, dodajajo. Predsednik republike Borut Pahor je danes tudi obiskal postojnski center za tujce.

Predsednik republike Borut Pahor je danes tudi obiskal 
postojnski center za tujce.  Foto: STA
Predsednik republike Borut Pahor je danes tudi obiskal postojnski center za tujce.  Foto: STA

POSTOJNA > Predsednik republike se je zahvalil državnim organom, nevladnim organizacijam ter prostovoljcem za požrtvovalno delo in pomoč pri reševanju begunske krize. Srečal se je z begunci ter v pogovoru prisluhnil njihovim zgodbam in željam, so v predsednikovem uradu sporočili prek twitterja.

Kot so še navedli, so se begunci zahvalili za korektno delo policije.

Predsednik republike Pahor je k pomoči migrantom v lepše življenje pozval tudi v nagovoru na 54. proslavi ob tradicionalnem srečanju nekdanjih internirank, političnih zapornic in ukradenih otrok, ki je potekala v Portorožu. Dotaknil se je aktualnega dogajanja, ki da je ponovno posledica vojne.

V Logatec so v soboto iz Postojne peljali 131 ljudi, v Črni les pri Lenartu pa 87. Večinoma so državljani Sirije, Iraka, Afganistana, Libanona in Somalije.

Ponoči je center za tujce sprejel še 87 ljudi, večino otrok in žensk, tako da je zdaj tam nastanjenih skupno 99 ljudi.

Kot pravijo na policiji, center za tujce zelo dobro sodeluje z lokalno skupnostjo in tamkajšnjimi organizacijami. Pri številnih logističnih delih jim pomaga lokalni odbor Civilne zaščite, pri delu z ljudmi pa regijski predstavniki Rdečega križa.

STA


Najbolj brano