V osrčju dežele terana

Torba v barvi terana okrog vratu, kozarec v roke in že se je v soboto lahko začel pohod po kleteh v vaseh “v osrčju dežele terana.”

Kozarec je bil vstopnica v enajst kraških kleti.  Foto: Petra Mezinec
Kozarec je bil vstopnica v enajst kraških kleti.  Foto: Petra Mezinec

TOMAJ, KRIŽ, GRAHOVO BRDO, FILIPČJE BRDO, ŠEPULJE > Letos so v Tomaju pripravili tradicionalno prireditev, že 11. po vrsti, V osrčju dežele terana. V petih vaseh, Šepuljah, Tomaju, Grahovem Brdu, Filipčjem Brdu in Križu, so pripravili pestro dogajanje za vse ljubitelje terana in Krasa. Tokrat se je predstavilo enajst ponudnikov vina in en sirar.

“Od prve prireditve se je veliko spremenilo. Vsako leto se trudimo obogatiti program, vinarji pa razvijajo dodatno ponudbo,” pove predstavnica organizatorjev Silvana Šonc.

Obiskovalci so si na različnih lokacijah lahko ogledali razstave, na Grahovem Brdu je potekala celo likovna delavnica, mogoče se je bilo podučiti o žganjekuhi in o pridelavi ajde, o teranu je na posebni delavnici spregovoril enolog Boštjan Zidar, pripravili pa so tudi bogat kulturni program.

Naziv viteškega vina je tokrat že drugič zapored prejel teran s kmetije Petelin Rogelja iz Tomaja.

PEM


Najbolj brano