V Lipici ob prenovitvenih delih celo večji obisk

V Kobilarni Lipica so kljub obsežni, 5,6 milijona evrov vredni prenovi uspeli ne le ohraniti, temveč celo povečati število obiskovalcev. Samo v juliju so zabeležili 10.888 obiskovalcev, kar je 22 odstotkov več kot julija 2014. Po zaključku prenove pa si obetajo rast števila obiskovalcev - na letni ravni za vsaj 15 odstotkov.

 Foto: Kobilarna Lipica
Foto: Kobilarna Lipica

LIPICA > Lipica naj bi po prvotnih pričakovanjih zaradi najobsežnejše prenove v zadnjih desetletjih utrpela določen upad obiska, a se to ni zgodilo.

Julija so zabeležili 10.888 obiskovalcev (julija lani 8925). Ogled predstav lipiške klasične šole jahanja je ostal na približno enaki ravni, saj si je predstave v juliju ogledalo 3513 oseb (julija lani 3493), medtem ko se je za več kot tretjino povečalo zanimanje za vožnje s kočijo, kjer so zabeležili slabih 120 ur vožnje.

Kot so dodali, v letošnjem letu poleg tega beležijo tudi rast prihodkov iz naslova prodaje drugih kobilarniških produktov.

Po zaključku prenove si v Lipici sicer obetajo letno povečevanje števila obiskovalcev za vsaj 15 odstotkov letno, tako bo Kobilarno Lipica leta 2017 predvidoma obiskalo že 100.000 obiskovalcev.

Spodbudne novice glede povečanega zanimanja za ogled te znamenitosti Krasa gredo z roko v roki z zadovoljstvom samih obiskovalcev. Kot so pred dnevi sporočili iz kobilarne, so namreč že tretje leto zapored prejeli štiri zvezdice in certifikat odličnosti na vodilnem svetovnem turističnem portalu TripAdvisor.

Pomen priznanja je izpostavil tudi vršilec dolžnosti direktorja Kobilarne Lipica Boštjan Bizjak, saj uporabnike spleta bolj kot informacije ponudnikov zanimajo komentarji in ocene samih uporabnikov, prav tem vsebinam pa zaupajo, ko se odločajo za obisk turističnih znamenitosti.

“Kar 88 odstotkov turistov si ogleda uporabniške komentarje, preden rezervira nakup vstopnice ali katere druge turistične storitve. Po nekaterih raziskavah se jih kar polovica odloči na tej podlagi. Kar 97 odstotkov jih zaupa točnosti in verodostojnosti uporabniških komentarjev,” je pomen pridobitve štirih zvezdic TripAdvisorja pojasnil Bizjak.

Štiri zvezdice po njegovem besedah potrjujejo tudi pravilnost usmeritve kobilarne v dvig kakovosti storitev in dobro počutje gostov. K večjemu obisku bo po navedbah kobilarne pripomogla tudi vpeljava mobilne aplikacije za samostojne oglede večine lipiškega posestva, s katero obiskovalci ne bodo več vezani na urnik vodenih ogledov.

STA


Najbolj brano