V Ilirsko Bistrico jeseni prihaja Eurospin

Ilirska Bistrica bo še letos, predvidoma do konca novembra, dobila nov trgovski center. Ob glavni cesti, ki pelje proti Vremski dolini, med nekdanjo vojašnico in Petrolovo bencinsko črpalko, gradbinci pripravljajo zemljišče za začetek gradnje Eurospinovega trgovskega centra.

Do jeseni naj bi na tem območju v Trnovem zrastel trgovski 
center. Foto: Katja Kirn Vodopivec
Do jeseni naj bi na tem območju v Trnovem zrastel trgovski center. Foto: Katja Kirn Vodopivec

ILIRSKA BISTRICA >Naložbenik, trgovsko podjetje Eurospin Eko iz Renč, bo na zemljišču, ki je bilo že pred leti namenjeno gradnji trgovskega centra, jeseni odprl Eurospinovo trgovino.

Kot so sporočili iz Eurospina, bodo v prvi fazi uredili 1600 kvadratnih metrov veliko trgovino Eurospin, ob njej pa še parkirišče s 120 parkirnimi mesti. V drugi fazi pa naj bi prostor v trgovskem centru poleg Eurospina dobile še druge trgovine. Katere in koliko jih bo, v Eurospinu za zdaj ostajajo skrivnostni. Bodo pa, kot so še pojasnili, v novi trgovini zaposlili nekaj novih delavcev.

V neposredni bližini bodočega Eurospinovega trgovskega centra že stojita nakupovalna centra Spar in Hofer, v Ilirski Bistrici pa sta od večjih trgovcev prisotna še Mercator in Tuš v trgovskem centru Mikoza. “Danes se praktično v vsakem večjem kraju srečujemo z enako konkurenco. Prepričani smo, da lahko kupcem ponudimo kakovostne proizvode naših blagovnih znamk po zelo konkurenčnih cenah,” so povedali v Eurospinu, kjer se konkurence ne bojijo.

Načrti za gradnjo na tej lokaciji sicer segajo že v leto 2011, ko so tudi začeli z izkopom terena in drugimi pripravljalnimi gradbenimi deli za začetek gradnje trgovskega centra, v katerem bi po takratnih načrtih mesto dobila tudi Eurospinova trgovina in še nekaj drugih prodajaln. Vendar pa je tedanji naložbenik Anton Kumer kasneje odstopil od projekta. Zemljišča je prišlo v roke gradbenega podjetja GIC gradnje iz Rogaške Slatine, ki pa ga je kasneje prodalo podjetju Eurospin Eko. To sedaj v sodelovanju z izvajalcem del, podjetjem GIC gradnje, uresničuje nekaj let stare načrte.

KATJA KIRN VODOPIVEC


Najbolj brano