Tudi v Divači so imeli z Blažičevo negativne izkušnje

Blažičeva je upravljala več stanovanjskih blokov v Divači. Nekaj lastnikov stanovanj je že pred časom za naš časnik povedalo, da imajo z njo težave in da neodgovorno opravlja svoje delo. Tudi zato so zamenjali upravitelja in s tem tvegali izgubo denarja iz sklada. Nekateri so zdaj, ob osebnem stečaju Blažičeve, to prijavili v stečajno maso.

V bloku na Kolodvorski v Divači so imeli veliko težav z 
upravnico tudi pri popravilih. Foto: Lea Kalc Furlanič
V bloku na Kolodvorski v Divači so imeli veliko težav z upravnico tudi pri popravilih. Foto: Lea Kalc Furlanič

DIVAČA > Boža Blažič je med drugim upravljala tudi nekdanji železničarski stanovanjski blok na Kolodvorski 3 v Divači, kjer je 16 stanovanj. Predstavnica stanovanjskega sveta Viljana Stres nam je povedala, da jim je Blažičeva dolžna približno 9000 evrov, ki so jih plačevali v stanovanjski sklad. “Ker z njo nismo bili zadovoljni, smo s prvim majem letos zamenjali upravitelja. Zdaj je to sežansko Komunalno stanovanjsko podjetje, kateremu sicer za storitev plačujemo nekaj več, a verjamemo, da bo bolje upravljalo z našim blokom,” pravi Stresova. Ali se bodo v upravnem odboru bloka odločili za tožbo proti nekdanji upraviteljici in za prijavo terjatev stečajnemu upravitelju, se še niso odločili.

So pa imeli v preteklosti precej težav z Blažičevo, tudi pri popravilih. Stresova, ki ji je zamakala kanalizacijska cev, Blažičeva pa je rabila več kot pol leta, da je to uredila, pa še to neustrezno, jo je zato tudi že prijavila stanovanjskemu inšpektorju.

Svojo terjatev, približno 8000 evrov iz rezervnega sklada, pa so že prijavili stanovalci bloka v Ulici Bogomirja Magajne 3, kjer je 21 stanovanj. Kakor je povedala članica upravnega odbora Alma Volk, so novega upravitelja izbrali že pred dvema letoma, čeprav so tvegali, da bodo denar iz sklada izgubili. Blažičeva ga namreč ni hotela prenesti na novega upravljalca. Z njo so imeli tudi zaplet s plačevanjem kurilnega olja. Pet okoliških blokov (dva v njihovi ulici, bloki v Ulici Albina Dujca in na Kraški cesti) ima namreč skupno kotlovnico, kurilno olje zanjo je naročala upraviteljica. Ker naj nekateri stanovalci ne bi plačevali položnic za kurjavo, je kar vsem izstavila položnice za poračun za preteklih pet let - približno sto evrov na stanovanje. Čeprav so se skušali z njo poravnati, si je na ta račun zadržala denar iz sklada. “Okrog 35.000 evrov za vseh pet blokov,” ocenjuje Volkova. Za tožbo proti Blažičevi pa se v njihovem bloku niso odločili.

LEA KALC FURLANIČ


Najbolj brano