Tudi bistriški otroci so poskusili biti Peter Prevc

Ob zaključku Tedna otroka so bistriške prostovoljke Društva prijateljev mladine pripravile dogodek, kot ga na Bistriškem še ni bilo. Bistričane je obiskala ekipa projekta Mini Planica, ki je otrokom pričarala občutke, kako je biti Peter Prevc in drugi junaki slovenskih skokov. Na mobilni mini skakalnici so otroci lahko opravili čisto prave mini skoke.

Otroci so se lahko preizkusili v mini poletih na mini skakalnici.
Otroci so se lahko preizkusili v mini poletih na mini skakalnici. 

ILIRSKA BISTRICA > S projektom Mini Planice želi Franci Petek ponuditi inovativen način promocije Planice, smučarskih skokov in v splošnem gibanja otrok v naravi na povsem realen in konkreten način. Program se izvaja na mobilni mini smučarski skakalnici, s pomočjo smuči na otrokom prilagojen in preizkušeno varen način.

Kakšen je občutek letenja na smučeh, so na junijskem Poskokčevem dnevu v Sežani že preskusili kraški otroci, zdaj pa tudi bistriška mladež, saj je Mini Planica ob pomoči bistriškega Društva prijateljev mladine prispela tudi v Ilirsko Bistrico.

Natančneje, pred osnovno šolo Dragotina Ketteja, kjer so otroci na mobilni mini skakalnici lahko opravili čisto prave ˝mini˝ skoke. Dogajanje so popestrili tudi NK Ilirska Bistrica, SK Snežnik, Mojca in Ana iz društva Ambasadorji nasmeha in Ekipa PP Ilirska Bistrica, ki so otrokom omogočili spoznavanje njihovih temeljnih aktivnosti.

TMV


Najbolj brano