Toča na Bistriškem prebila več streh (foto)

Huda toča je ob 14. uri udarila v vaseh v okolici Ilirske Bistrice. Najhuje je bilo v vaseh Ostrožno brdo, Prelože, Čelje in Rjavče, v omenjenih vaseh je toča prebila tudi več streh.

Toča v Janeževem Brdu Foto: Jerca Fabjančič
Toča v Janeževem Brdu Foto: Jerca Fabjančič

ILIRSKA BISTRICA > Naša novinarka je ob 16. uri prispela v vas Ostrožno Brdo, kjer se kosi ledu, veliki kot jajce, še niso stopili. Gasilci so v vasi črpali vodo iz več hiš, v katere je vdrla voda skozi streho in jih poplavila.

Ob 13.58 je v naselju Stara sušica v okolici Pivke meteorna voda ogrožala več stanovanjskih hiš. Gasilci PGD Pivka in PGD Košana so očistili jaške za meteorno vodo, izkopali pretočne kanale, postavili protipoplavne vreče in prečrpali vodo iz enega objekta. Materialna škoda ni nastala.

Več o hudi uri na Bistriškem sledi v jutrišnjih PN.

Ponoči se bo zjasnilo, ponekod po nižinah bo nastala megla. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, v alpskih dolinah približno devet stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo povečini sončno. Zjutraj bo po nekaterih nižinah še lahko megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28 stopinj Celzija.

Spletno uredništvo


Najbolj brano