Teran in pršut sta oživila Dutovlje

S povorko, v kateri letos ni bilo toliko kmečkih vozov kot v prejšnjih letih, zato pa so jo popestrili zanimivi stari traktorji, starodobniki in folklorne skupine, manjkali pa seveda niso niti Kraška pihalna godba in povirske mažoretke ter kočija s kraljico terana, je letošnji, že 46. Praznik terana in pršuta danes popoldne doživel vrhunec.

Vozovi so bili letos skromnejši kot ponavadi, saj je tudi za 
njihovo pripravo zmanjkalo časa in denarja. Foto: Marica Uršič Zupan
Vozovi so bili letos skromnejši kot ponavadi, saj je tudi za njihovo pripravo zmanjkalo časa in denarja. Foto: Marica Uršič Zupan

DUTOVLJE > Kljub lepemu vremenu in podaljšanemu koncu tedna se je v Dutovljah zbralo nekoliko manj ljudi kot prejšnja leta. A na tradicionalnem prireditvenem prostoru, pod borovci ob osnovni šoli, je bilo prijetno, terana in pršuta pa dovolj. Za porcijo slastnih rezin je bilo treba odšteti šest evrov in prav toliko za liter paradnega kraškega vina.

Na stojnicah je bilo moč dobiti še marsikaj, tudi lignje, pa balone in vrtiljak za najmlajše, kar so nekateri organizatorji v prejšnjih letih, ko so poskušali pripraviti praznik bolj avtentično, pregnali.

Letos so organizatorji, sežanska družba Mediateam, z omejenim denarjem, ki ga je letos Občina Sežana precej skrčila, in v kratkem času, ki jim je bil na voljo, potem ko se na razpis za izvedbo praznika ni odzval nihče, še kar zgledno rešili vse, kar se je rešiti dalo.

Obvezna konzumacija, ki je danes znašala tri evre (za otroke je ni bilo), večine obiskovalcev ni zmotila, veliko nejevolje pa je povzročilo to, da se po zapustitvi prireditvenega prostora vanj niso mogli več vrniti z isto vstopnico.

MUZ


Najbolj brano