Tekmica bo morda podžupanja

“Želim si, da bomo delovali enotno, v dobro občine, za kar so nas tudi volili,” je včeraj na konstitutivni seji občinskega sveta poudaril novi-stari ilirskobistriški župan Emil Rojc.

Bistriški občinski svetniki (Peter Štavar, Nevenka Tomšič, Primož Rojc, Borut Rojc, Sonja Čošić, Igor  Janičijević, Lilijana Valenčič, Adriana Gombač, Anton Frank, Igor Batista, Andrej Muha, Anton Šenkinc, Dušan Grbec, Adrijana Kocjančič, Kristina Foto: Lea Kalc Furlanič
Bistriški občinski svetniki (Peter Štavar, Nevenka Tomšič, Primož Rojc, Borut Rojc, Sonja Čošić, Igor Janičijević, Lilijana Valenčič, Adriana Gombač, Anton Frank, Igor Batista, Andrej Muha, Anton Šenkinc, Dušan Grbec, Adrijana Kocjančič, Kristina Foto: Lea Kalc Furlanič

ILIRSKA BISTRICA >Komisija za potrditev kandidatov je brez zapletov potrdila 23 občinskih svetnic in svetnikov, župan Emil Rojc pa je dodal: “V občinskem svetu je treba poskusiti z dialogom in na osnovi različnih mnenj doseči konsenz med svetniki oziroma svetniškimi skupinami.”

Kakor je dejal župan za PN po seji, je optimističen in upa, da bo z novimi obrazi delovanje sveta uspešno. Od prejšnjih svetnikov jih je v novi sestavi le sedem. “Najprej bom v kratkem sklical sestanek, na katerem bomo sestavili nova občinska delovna telesa. Prepričan sem, da se bomo uspeli dogovoriti za ustrezno zastopanje števila članov glede na število svetnikov v svetu po stranki ali listi,” je nadaljeval prvi mož bistriške občine.

Izpostavil je še, da bo na novembrski občinski seji predlagal sprejetje proračuna za leto 2014, kmalu zatem pa še proračun vsaj za leto 2015, če ne celo za leto 2016. Ker zaradi poslovanja po dvanajstinah občina ni uspela financirati društev in krajevnih skupnosti, bodo vsaj slednje, če bo proračun sprejet v novembru, svoj proračun lahko porabile do konca leta. “Občinskemu svetu bom predlagal, da bi društvom letošnjo vsoto prenesli in izplačali drugo leto, ravno tako menim, da bi uspeli kupiti gasilsko vozilo in v proračun za 2014 vključiti še investicijo za tretjo fazo bistriškega vrtca,” se nadeja Rojc.

Napoveduje še, da si bo verjetno izbral dva podžupana. Prvo mesto je že ponudil Kristini Valenčič izBistre liste, s katero se je o tem enkrat že pogovarjal, za drugega pa še ne ve. Vsekakor bosta oba funkcijo opravljala neprofesionalno.

LEA KALC FURLANIČ


Najbolj brano