Teden kulturnih sunkov v Podlagi

Z včerajšnjo razstavo so v sežanski Podlagi začeli niz dogodkov z naslovom Kulturni sunki podzemlja.

Lana Srebot je sinoči v Podlagi odprla razstavo All the 
emotions. Foto: Petra Mezinec
Lana Srebot je sinoči v Podlagi odprla razstavo All the emotions. Foto: Petra Mezinec

SEŽANA > “Vsaka slika izraža drugačno čustvo, nekatere so vesele, druge jezne,” o razstavi z naslovom All the emotions pove njena avtorica Lana Srebot.

Lana je dijakinja 4. letnika Šolskega centra Srečka Kosovela v Sežani. Slike so nastajale štiri mesece z mislijo na razstavo, a so podobe že veliko dlje časa zorele v skicirki.

Razstava, ki so jo odprli sinoči, pa je le prvi v nizu tedenskih dogodkov, ki jih v sklopu slovenskega kulturnega praznika pripravlja Mladinski center Podlaga.

Pestro bo v sežanskem podzemlju spet v sredo, ko bodo del dogajanja prenesli tudi na prosto. Dopoldne obiskovalci Sežane ne bodo mogli zgrešiti interaktivnega dogajanja v središču mesta, ki ga Podlaga pripravlja v sodelovanju s Kosovelovo sobo. Popoldne bo sledila kulinarična delavnica, posvečena Francetu Prešernu, dogajanje pa bodo ob 18. uri zaokrožili s predavanjem Egona Pelikana o Tonetu Kralju.

V petek bo sledil še umetniški dogodek pod taktirko Dejana Kobana, v soboto pa napovedujejo pravi kulturni potres s koncertom primorske zasedbe Low Peak Charlie in skupine Nčodnč iz Kočevja.

PETRA MEZINEC


Najbolj brano