Švicarka s slovenskim priimkom tretjič najboljša v Lipici

Švicarska jahačica s slovenskim priimkom Marcela Krinke Susmelj s konjem Smeyers Sopran je velika zmagovalka mednarodnega tekmovanja za svetovni pokal v dresurnem jahanju v Lipici. V najzahtevnejši preizkušnji, prostem programu z glasbo Grand Prix, ki prinaša točke svetovnega pokala, je z rezultatom 72,500 odstotka točk osvojila prvo mesto.

Fotografija je simbolična. Foto: Lea Kalc Furlanič
Fotografija je simbolična. Foto: Lea Kalc Furlanič

LIPICA > Marcela Krinke Susmelj je tako po letih 2012 in 2015 že tretjič osvojila zlato v Lipici. Prvi dve zmagi je dosegla s konjem Smeyers Molberg, tokrat pa je osvojila prvo mesto s svojim mlajšim konjem Smeyers Sopran. "Zagotovo sem bom vrnila tudi prihodnje leto, saj je Lipica moje najljubše prizorišče tekmovanj, ki se odvijajo zunaj, na prostem," je povedala zmagovalka.

Na Lipico jo vežejo tudi družinske vezi, saj je soproga nekdanjega jahača Kobilarne Lipica Ivana Šušmelja, ki se je leta 1968 odselil v Švico, si tam ustvaril družino in nadaljeval delo s konji.

Drugo mesto v prostem programu z glasbo je osvojil Luksemburžan Sascha Schulz s konjem Atomic (71,675 odstotka točk), tretje pa italijanska tekmovalka Micol Rustignoli s konjem Fixdesign Corallo Nero (71,500 odstotka točk).

V nalogi Grand Prix Special je zmagala nemška tekmovalka Ulla Salzgeber s konjem Sir Simon, v prostem programu z glasbo Intermediate I Italijanka Claudia Montanari s konjem Titus Fan De Maaren, med mladimi jahači pa madžarska tekmovalka Berill Szoke Toth s konjem Donnington Park. V finalni nalogi za mladince je zlato osvojila Italijanka Valentina Remold s konjem Broadway, medtem ko je bila med tekmovalci s poniji zlata mlada italijanska jahačica Nina Teresa Zennaro s ponijem Deusmann.

V štirih dneh mednarodnega turnirja je nastopilo 75 tekmovalcev s 101 konjem iz petnajstih držav.

STA


Najbolj brano