Stopil bo v velike čevlje

Sežanski podjetniški center Inkubator, ki je v solasti Občine Sežana in Slovenete, d.o.o., bo po dveh desetletjih dobil novega direktorja. To bo Denis Čermelj, hrpeljsko-kozinski občinski svetnik, doslej zaposlen na področju lizinga.

Denis Čermelj Foto: Bogdan Macarol
Denis Čermelj Foto: Bogdan Macarol

SEŽANA > “Na skupščini družbe se je večinski družbenik, to je Občina Sežana, odločil, da za direktorja imenuje Denisa Čermelja. Mandat bo nastopil prvega januarja 2016. Do tedaj pa kot vršilec dolžnosti Inkubator vodim jaz,” nam je te dni sporočil Stojan Gorup, lastnik Slovenete in ustanovitelj sežanskega Inkubatorja ter njegov dolgoletni direktor. Na razpis za direktorja, ki so ga objavili že 3. julija, sta se prijavila dva kandidata. Med njima je odločala skupščina, sestavljena iz predstavnikov obeh lastnikov: Občine Sežana, ki je lastnica nepremičnin, zastopa jo direktor občinske uprave Milan Podparič, in Slovenete, ki je Inkubator pred 25 leti tudi ustanovila.

Po dolgih pogajanjih sta se družbenika odločila za Denisa Čermelja, hrpeljsko-občinskega svetnika, zaposlenega pri Unicreditbank Leasing v Kopru, diplomanta portoroške Turistice. “Zavedam se, da vstopam v velike čevlje, a hkrati je to velika poklicna priložnost, saj prevzemam podjetje z odličnimi poslovnimi rezultati in v odlični formi, ki ga je ustvaril Stojan Gorup,” je včeraj za naš časopis povedal Čermelj. Ocenjuje, da bo ravno zato poslovni model družbe tudi pod njegovim mandatom ostal takšen, kot je, saj je uspešen. “Če pa se bosta lastnika odločila širiti in dopolnjevati poslovne zamisli, bom vesel, če bo katera od mojih padla na plodna tla. Menim, da drugi človek, z drugačnimi izkušnjami in poznanstvi lahko prinese nove poglede na poslovanje družbe. Nekaj podjetij, ki kot inkubiranci delujejo znotraj Inkubatorja, tudi že poznam, saj sem delal z njimi, predvsem pa se nadejam, da bomo tako z lastniki kot zaposlenimi v Sloveneti ter z dosedanjim direktorjem dobro sodelovali,” je še povedal Čermelj.

Njegovo delo bo trženje prostorov Inkubatorja, ki so jih pred kratkim tudi obnovili in povečali, pomoč pri vzpodbujanju podjetništva, pomoč in svetovanje pri poslovanju z bankami, mreženje podjetij in še kaj. Družba iz občinskega proračuna ne prejema sredstev, za obnovo prostorov je sama zagotovila denar. V njej so zaposlene tri osebe, od tega dve v solastnici - Sloveneti. Čermelja so zaposlili za dobo petletnega mandata. Druga prijavljena kandidatka pa ni bila hči Stojana Gorupa, zaposlena v Sloveneti, kakor je bilo slišati v javnosti.

LEA KALC FURLANIČ


Najbolj brano