Stanje na Notranjskem se umirja, vojska na pomoč tudi v občino Ilirska Bistrica

Na Notranjskem je danes nekoliko bolj umirjeno. Vodna nihanja so minimalna, na Ilirskobistriškem je na pomoč prišlo 25 pripadnikov Slovenske vojske. V Loški dolini so po najnovejših podatkih izselili 28 domačinov.

Prizadetim v poplavah pomaga tudi vojska Foto: Tomo Šajn
Prizadetim v poplavah pomaga tudi vojska Foto: Tomo Šajn

ILIRSKA BISTRICA, LOŠKA DOLINA > Na Ilirskobistriškem območju danes izvajajo predvsem sanacijo, na pomoč je prišla tudi vojska, ki pomaga pri čiščenju vasi Bač. Prav tako so na pomoč prišli gasilci iz Istre, ki so zamenjali utrujene kolege. Poveljnik Civilne zaščite občine Ilirska Bistrica Janko Slavec je povedal, da teren pregledujejo tudi s strokovnjaki iz uprave za zaščito in reševanje, prav tako iščejo rešitve, kako usposobiti cestno infrastrukturo.

Raven podtalnice ostaja enaka, se pa intenzivno pogovarjajo o preventivnih ukrepih. V soboto naj bi spet pričelo deževati, zato se v štabu civilne zaščite intenzivno pripravljajo na prihodnji teden in novo količino padavin.

V Loški dolini so izselili že 28 ljudi. Trenutno je na terenu 45 pripadnikov Slovenske vojske, štiri zunanje gasilske enote, deset domačih gasilcev in deset članov civilne zaščite. Še vedno sta na terenu dva čolna s posadko, ki iz Loškega polja odstranjujeta naplavine.

Po najnovejših podatkih je skupno število poplavljenih objektov doseglo številko 50, od tega je polovica stanovanjskih objektov. Ogroženih je še dodatnih 14 stanovanjskih in devet gospodarskih objektov. Tudi v Loški dolini, glede na trenutno stanje, pričakujejo, da se bodo razmere še nekoliko umirile.

STA


Najbolj brano