Šparglji ponovno vabijo na Kras

V kraških gostilnah in turističnih kmetijah se danes začenja Mesec špargljev. Tri domače gostilne in tri turistične kmetije bodo do 10. maja goste razvajale z različnimi jedmi in špargljev, v začetku pretežno divjih, v naravi nabranih zelenih rastlin, je povedala Aleksandra Pelicon iz Coljave.

V kraških gostilnah in turističnih kmetijah se danes začenja 
Mesec špargljev. Foto: Bogdan Macarol
V kraških gostilnah in turističnih kmetijah se danes začenja Mesec špargljev. Foto: Bogdan Macarol

KOMEN, SENOŽEČE, SEŽANA > Če bo sezona divjih špargljev do zaključka Meseca špargljev že minila, jih bodo nadomestili z zelenimi gojenimi šparglji.

Marljivi gostinci bodo pripravljali različne in inovativne jedi iz teh zdravih rastlin.

Mesec špargljev bodo tudi letos spremljali številni dogodki, od umetniških razstav in pohodov do malonogometnega turnirja.

Obenem bodo kraški gostinci preko celega leta ponujali jedi, ki so jih jedli na tem območju v času prve svetovne vojne. Zajemi z vojakovo žlico so poimenovali ponudbo, s katero bodo gostom ponujali preproste jedi s številnimi, pretežno v naravi nabranimi sezonskimi sestavinami, jedi z malo mesa in maščob.

S tem tematskim sklopom želijo spomniti, da letos mineva sto let, kar so se tudi na Krasu odprla bojišča soške fronte.

STA


Najbolj brano