Slovenci bi iz lesa spet sami izdelovali izdelke in jih prodajali

“Slovenci bomo ponovno oživili to, kar smo nekoč znali v veliko večji meri - iz lesa sami izdelati izdelke in polizdelke ter jih prodajati na naš in tuji trg,”je danes po posvetu vlade na Snežniškem gradu v Loški dolini poudaril premier Miro Cerar.

“Slovenci bomo ponovno oživili to, kar smo nekoč znali v 
veliko večji meri - iz lesa sami izdelati izdelke in polizdelke ter 
jih prodajati na naš in tuji trg,” je danes  po posvetu vlade na 
Snežniškem gradu v Loški dolini poudaril premier Miro 
Cerar. Foto: STA
“Slovenci bomo ponovno oživili to, kar smo nekoč znali v veliko večji meri - iz lesa sami izdelati izdelke in polizdelke ter jih prodajati na naš in tuji trg,” je danes po posvetu vlade na Snežniškem gradu v Loški dolini poudaril premier Miro Cerar. Foto: STA

LOŠKA DOLINA > Premier Miro Cerar je po posvetu vlade na Snežniškem gradu v Loški dolini dejal, da se želi vlada temeljito seznaniti z izzivi lokalnega okolja ter z željami in pobudami prebivalcev, hkrati pa prihaja s konkretnimi pobudami. Več kot pol milijona evrov bo vložila v sanacijo ceste med Rakekom in Logatcem.

V izjavi za medije po posvetu je Cerar dejal, da napovedujejo še nekatere druge obnove, tudi asfaltiranje ceste od gradu Snežnik do pristav.

Premier v Pivki in Postojni

“Bistvo našega obiska je pokazati, da je vladi mar za lokalno okolje v Sloveniji. Za področje Primorsko-notranjske regije še posebej vidimo izzive na področju gozdno-lesarske industrije. O tem smo tudi danes razpravljali na jutranjem posvetu in se zavzeli, da bomo kmalu naredili tudi konkretnejše korake pri spodbujanju učinkovitejšega upravljanja z gozdovi v korist države in ljudi,” je dejal premier.

Premier Cerar bo danes obiskal še več lokalnih podjetij ter si ogledal Park vojaške zgodovine v Pivki in Notranjski muzej v Postojni. Ministri bodo imeli številna srečanja in pogovore, obisk pa bodo sklenili v Postojni s skupnim srečanjem vlade z župani, gospodarstveniki, poslanci in državnimi svetniki s tega območja o regionalnem razvojnem dialogu za regijo.

Cerar je poudaril, da si vlada želi več povezovanja gozdnega gospodarstva z lesarstvom, da se naredi nov prostor za nove zaposlitve.

Direktorat za lesarstvo

Vlada je že sprejela sklep o ustanovitvi direktorata za lesarstvo, ki bo zaživel v približno mesecu dni. Na posvetu je vlada govorila tudi o sanaciji po lanski katastrofi in žledu. “Kljub temu da se je to prvič zgodilo na taki ravni, smo se na ravni države kar dobro organizirali tudi v povezavi z lokalnim okoljem. Veliko škode je že odpravljene in sanirane, je pa to proces, ki bo trajal še kar nekaj let in ki ga je treba izkoristiti za lesarsko industrijo,” je dejal.

Cerar je obljubil, da bodo spodbujali gospodarski razvoj, posebej turizem, tudi na območjih, kjer še ni toliko zaživel. “Seveda pa mora vlada opraviti svojo nalogo, tako da omogoča občinam, podjetjem in drugim institucijam, da imajo ustrezno delovno okolje, da lahko sami vzpostavljajo vizije in programe, in jih potem uresničujejo.”

STA


Najbolj brano