Sežanski odbor SMC izbral predsedstvo

Sežanski lokalni odbor SMC je potrdil predsedstvo, izbirajo pa še kandidate za občinske svete in župane. V odboru je kar nekaj nekdanjih članov LDS.

Vlasta Počkaj Foto: Leo Caharija
Vlasta Počkaj Foto: Leo Caharija

KRAS > Sežanski lokalni odbor SMC bo po glasovanju članov stranke, ki se je dogajalo v ponedeljek zvečer, najverjetneje vodil Goran Mijatović iz Križa pri Sežani. Predlog so podali v presojo izvršilnemu odboru stranke; kdaj bodo tam prižgali zeleno luč, Mijatović še ne ve. Izbrali so tudi podpredsednico, to je postala Vlasta Počkaj s Kozine, ter podpredsednika, Rada Pirjevca iz Dan pri Sežani.

Mijatović, ki dela v podjetju Actual v Kopru, se doslej ni udejstvoval v politiki, gibanju okoli Mira Cerarja se je pridružil pred ustanovitvijo stranke, je tudi njen ustanovni član in član sveta stranke ter koordinator za kraško območje. Na vprašanje, kolikšno podporo ima SMC na lokalni ravni, je dejal: “Podpora stranki se kaže enaka na lokalnem kot na državnem nivoju. Naše načelo pa je, da v svoje vrste sprejmemo predvsem ljudi, ki jih ocenjujemo za kompetentne, izobražene, bogate z izkušnjami in predvsem skladno z merili in vrednotami programa stranke. Ne gradimo torej na kolikosti, ampak na kakovosti.”

O pripravah list za člane v občinske svete in o kandidatih za župane v občinah Sežana, Komen, Hrpelje-Kozina in Divača, ki jih pokriva sežanski odbor, pa je dodal, da se o tem še dogovarjajo, da pa težijo k novim obrazom.

Sicer je v sežanskem odboru že nekaj znanih “političnih” obrazov: Olga Orel, sežanska občinska svetnica stranke LDS, Branko Kopše iz Divače (tudi član LDS), direktorica sežanske bolnišnice Silvana Šonc (iz liste Zarja), občinski svetnik iz Sežane Vili Frančeškin (do pred dvema letoma član Desusa), nekdanji kozinski župan Vladislav Krebelj (Desus). Orlova, Šonceva in Frančeškin naj bi se potegovali za mesto v občinskem svetu.

SMC se je pridružil tudi Anton Može iz Senožeč, ki je že nekajkrat menjal stranke ali liste, po neuradnih informacijah pa tudi hrpeljsko-kozinski župan Zvonko Benčič Midre. Ali bo imela Cerarjeva stranka v vseh štirih občinah svojega kandidata za župana, še ni znano. Krožijo pa govorice, da naj bi bil v občini Hrpelje-Kozina to Benčič Midre, v Divači Može, v Sežani pa naj bi kot samostojni kandidat podporo pri SMC iskal celo sedanji župan Davorin Terčon (nazadnje Zares, prej LDS).

LEA KALC FURLANIČ


Najbolj brano