Sežanski nogometaši drugo leto na obnovljenem stadionu

Nogometaši in sežanski ljubitelji nogometa imajo razlog za veselje. Do prihodnjega leta bo Občina Sežana obnovila dotrajane tribune in slačilnice na nogometnem stadionu Rajko Štolfa. Investicija je težka skoraj milijon evrov. Dela so sprva nameravali končati do avgusta letos, vendar se je zapletlo pri izbiri izvajalca.

Sežanski občinski svet je že aprila lani potrdil denar za  obnovo stadiona,    Občina pa je napovedala, da bodo dela končana  do avgusta letos. Vendar so pogodbo z izvajalcem  podpisali šele v petek. Župan Davorin Terčon zanika, da bi bila za to kriva Foto: Petra Mezinec
Sežanski občinski svet je že aprila lani potrdil denar za obnovo stadiona, Občina pa je napovedala, da bodo dela končana do avgusta letos. Vendar so pogodbo z izvajalcem podpisali šele v petek. Župan Davorin Terčon zanika, da bi bila za to kriva Foto: Petra Mezinec

SEŽANA >Pogodbo z izvajalcem del, Gregorjem M. Joštom, direktorjem podjetja P.G.M. inženiring iz Sežane, so v petek v občinski stavbi sklenili za zaprtimi vrati. “Župan vztraja, da je podpis pogodbe interne narave,” so nam povedali na občini, ko smo se želeli udeležiti podpisa pogodbe z izvajalcem del slabega milijona evrov vredne investicije.

Zakaj je prišlo do zamika del?

Od župana Davorina Terčona smo želeli vedeti, zakaj je prišlo do zamika pri podpisu pogodbe in posledično tudi pri izvedbi del. Občinski svetniki so namreč investicijo v obnovo slačilnic in tribune sežanskega nogometnega stadiona potrdili že aprila lani. Dela pa naj bi končali avgusta letos. “Razpise za izbiro izvajalca smo ponavljali, ker smo ugotovili napake, ki se redno dogajajo in izločajo najugodnejše ponudnike. Silili so nas v sklenitev pogodbe s ponudniki, ki niso bili najbolj ugodni,” je pojasnil župan.

In nadaljeval: ”Pri mnogih projektih prihaja do zamikov. Za to obstaja več razlogov, ne nazadnje lahko pride tudi do likvidnostnih prilagajanj. Nekatere je možno izpeljati v rokih, ki so bili zamišljeni; ta projekt smo se nadejali izpeljati že v lanskem letu. Želja o obnovi slačilnic je bila sicer živa že cela moja dva mandata.”

Nov prostor tudi za zavod Štip

O tem, da je sežanski stadion nujno potreben obnove, se v Sežani najbrž strinjajo vsi. Spomnimo pa, da je občinske opozicijske svetnike zmotila predvsem naraščajoča vrednost naložbe. V proračunu za leto 2013, sprejetem konec leta 2012, je bilo zanjo predvidenih 400.000 evrov, aprila pa je vsota narasla na milijon evrov.

V obnovljenih prostorih ob stadionu bo tako svoj dom dobil tudi Zavod za šport, turizem in prosti čas (Zavod Štip). “Zavod Štip deluje v prostorih nekdanjega gasilskega doma, za katerega občina pripravlja nov podrobni prostorski načrt, ki bo dal temu prostoru nove vsebine. Kakšne bodo te vsebine, še ne vemo. Dodatne parkirne površine, mogoče tudi prostor za glasbeno šolo. To bo dokončno znano, ko bo sprejet prostorski načrt. Zavod Štip bo tako dobil ustrezne prostore, druge prostore pa nameravamo v prihodnjih letih urediti za še druge dejavnosti,” je pojasnil župan.

“Kje pa ni pomanjkanja denarja?”

Na vprašanje o glasnih govoricah, da občina investicije ni pričela prej zaradi pomanjkanja denarja, pa je Terčon odgovoril: “Kaj to pomeni, da gre za pomanjkanje denarja? Kaj ni povsod pomanjkanja denarja v naši družbi? Na Občini Sežana tako kot v državi je pomanjkanje denarja.”

Po dveh razpisih je bilo uspešno podjetje P.G.M. inženiring iz Sežane. Direktor podjetja Gregor M. Jošt nam je potrdil, da so po dveh krogih usklajevanj in pogajanj tudi podpisali pogodbo. Na obnovljenem stadionu se bodo lahko nogometaši preizkusili v začetku prihodnjega leta, so nam še povedali na občini.

Pogodbo so podpisali ob prisotnosti direktorja zavoda Štip Boža Dragana, predsednika Nogometnega kluba Tabor Ljuba Mijatovića tersekretarja športne zveze Nika Zadnika, prisotni pa so bili tudi otroci iz Nogometnega kluba Tabor.

PETRA MEZINEC


Najbolj brano