2500 jih je teklo na Malem kraškem maratonu (foto)

Uvod v sezono pravijo dogodku, ki ga je sežanski zavod za šport že 17. leto pripravil na prvi pomladni vikend. Govorimo o današnjem Malem kraškem maratonu.

Dopoldne je bila Sežana v znamenju teka: že 17. zapored. Foto: Ambrož Sardoč
Dopoldne je bila Sežana v znamenju teka: že 17. zapored. Foto: Ambrož Sardoč

SEŽANA > Čisto pomladno sicer vreme ni bilo, pravzaprav je bilo kar hladno, pa še pihalo je povrhu. Toda če bi vprašali zaprisežene tekače, je za to, eno najbolj razširjenih oblik športnega udejstvovanja vseeno, do kod se segreje ozračje, da le ni vreme ekstremno.

Na nek način je tudi to potrdilo približno 2500 deklet in žena, fantov in mož vseh starosti, ki so danes prišli teči v kraško prestolnico. Tiste najbolj zagrete je pot vodila mimo Lipice do Bazovice in Opčin nazaj v Sežano, tiste, ki so se odločili bolj varčevati z energijo, pa so organizatorji usmerili na pol manjši krog po gmajni med mestom in Orklekom. Za šolarje pa so predvideli do 2500 metrov dolge preizkušnje po ulicah Sežane.

Najhitrejši od maratoncev je 21 kilometrov pretekel v uri in 14 minutah, od tako imenovanih rekreativcev na krajši progi pa se je prvi k stadionu vrnil po nekaj več kot 29 minutah. In pričakali so ga, kot se šika, z navijačicami vred. Vendar pa lovljenje rekordov ni smisel kraške preizkušnje. Ker kakor je tekačem večkrat ponovil voditelj prireditve: “Vsi ste zmagovalci.”AS


Najbolj brano