S keglji do delovnih mest

Skoraj poldrugi milijon evrov vredno naložbo in deset delovnih mest je sinoči dobila Sežana z novim bowlingom El Cubano domačega podjetnika Sergija Furlana.

Osrednji del skoraj poldrugi milijon evrov velike naložbe je 
bowling z desetimi sodobnimi stezami. Foto: Marica Uršič Zupan
Osrednji del skoraj poldrugi milijon evrov velike naložbe je bowling z desetimi sodobnimi stezami. Foto: Marica Uršič Zupan

SEŽANA > Z enomesečno zamudo in tudi višjimi stroški od načrtovanih so sinoči v Sežani odprli bowling El Cubano. Med trgovinama Tuš in Lidl so lopate zakopali v začetku tega leta, a prav pri izkopu so se pojavila nepredvidena dodatna dela, ki so eno največjih letošnjih zasebnih naložb na Sežanskem podaljšala za mesec dni in jo zato tudi podražila. “Da, načrtovanih 1,3 milijona evrov smo presegli,” je povedal Sergij Furlan, direktor družbe Savona, izobraževanje, raziskovanje in razvoj športnih dejavnosti, d.o.o., ki stoji za naložbo.

Za vračilo naložbe se ne boji, saj je prej temeljito preučil trg. Čeprav pri nas še nedolgo nazaj malo znan, je bowling po številu igralcev drugi šport na svetu, takoj za nogometom, pravi Furlan, ki se nadeja, da bodo sodoben bowling center polnili ne samo Sežanci in ostali Kraševci, ki zdaj odhajajo na bowling v Koper, Novo Gorico ali Postojno, temveč tudi igralci s Tržaškega, kjer imajo samo en star bowling v Devinu.

Sežanski pa se ponaša z desetimi sodobnimi bowling stezami. “Gre za najsodobnejše bowling steze Blue Chicago, ki so bile prvič predstavljene lani, v Evropi pa jih ima poleg našega dobavitelja iz Italije samo še en bowling v Frankfurtu,” pravi Furlan.

V 1300 kvadratnih metrov veliki stavbi je sicer poleg bowlinga tudi trgovina z vso športno bowling opremo, prostor za biljard in pikado, gostinski pult ter trije prostori za zaključene družbe, od katerih je eden namenjen otroškim zabavam, za katere bo skrbela animatorka.

V nadstropju je na 300 kvadratnih metrih uporabnih površin še predavalnica za 40 slušateljev in prostori za upravo.

Sežana je z novo pridobitvijo, pri kateri so precej gradbenih in obrtniških del opravila domača podjetja in podjetniki, dobila deset delovnih mest - šest rednih in štiri študentske zaposlitve. Ustanovili pa so tudi že bowling klub El Cubano.

MARICA URŠIČ ZUPAN


Najbolj brano