Razpis za sofinanciranje zimskega drsališča

Čeprav je bilo ta eden tudi v Postojni vreme še prav poletno, je postojnska občina že objavila razpis za sofinanciranje zunanjega premičnega drsališča, ki naj bi postojnsko mladež (in odrasle) razveseljevalo decembra in januarja.

V Postojni že razmišljajo o zimskih radostih. Foto: Veronika Rupnik Ženko
V Postojni že razmišljajo o zimskih radostih. Foto: Veronika Rupnik Ženko

POSTOJNA > Drsališče sicer v Postojni ni novost. Že pred osmimi leti so Postojnčani uživali na 300 kvadratnih metrov veliki ledeni ploskvi ob športnorekreacijskem centru Epicenter, preteklo in predpreteklo zimo pa na drsališču sredi mesta, za katerega je poskrbelo postojnsko podjetje Proteus. Postavitev montažnega drsališča na Titovem trgu je podprla tudi Občina Postojna.

V občini pa so se zdaj odločili za javni razpis, s katerim želijo dobiti za drsališče sredi mesta najboljšega ponudnika in zagotoviti, da bo to obratovalo vsaj dva meseca - od 1. decembra do 31. januarja. “Drsanje se je v preteklih letih predvsem za mlade izkazalo kot zanimiva oblika zdravega preživljanja prostega časa, zato je v javnem interesu, da se navedena možnost občanom omogoči tudi v bodoče. Prav pa je, da kot občina najdemo najboljšega ponudnika,” je razloge za razpis pojasnil Miran Žitko iz postojnske občinske uprave.

Od ponudnika poleg vsaj dvomesečnega obratovanja med 10. in 20. uro pričakuje tudi dovolj veliko ledeno ploskev (400 do 500 kvadratnih metrov s pripadajočimi objekti), da bo za obratovanje porabil čim manj električne energije ter zagotovil izposojo drsalk in strokovno osebje.

Občina bo za obratovanje drsališča ponudila Titov trg ter plačala električno energijo oziroma plačala približno sedem tisoč evrov. Nadeja pa se tudi, da bo drsališče postalo stična točka družabnega dogajanja v obeh zimskih mesecih Zato od prijavitelja pričakuje tudi, da bo najmanj en dan v tednu zagotovil glasbeno - plesnega animacijskega programa za obiskovalce. “Upamo tudi, da bodo poleg gostinske ponudbe ob drsališču zaživele tudi praznične stojnice,” dodaja Žitko. Rok za prijavo je 15. september. MUZ


Najbolj brano