Prostovoljci danes posadili 20.000 mladih dreves

Približno 700 prostovoljcev je ob današnjem mednarodnem dnevu gozdov na šestih lokacijah v Sloveniji posadilo približno 20.000 mladih dreves in s tem prispevalo k obnovi naših gozdov. Organizatorji akcije, Zavod za gozdove Slovenije in Zveza Tabornikov Slovenije, so zadovoljni, saj so izpolnili načrte, je povedal Andrej Lozar iz zveze tabornikov.

Fotografija je simbolična. Foto: Petra Vidrih
Fotografija je simbolična. Foto: Petra Vidrih

LJUBLJANA > Prostovoljci so z delom začeli zjutraj. Mlada drevesa so posadili na šestih lokacijah, in sicer Ljubljani, na dveh lokacijah v Kamniku, v Sežani, Postojni in Kočevju.

Združeni narodi so 21. marec razglasili za mednarodni dan gozdov. Ker je slovensko gozdarstvo še vedno vpeto v sanacijo posledic lanskega žledoloma, so v Sloveniji tokratni dan obeležili z akcijami sajenja dreves v okviru projekta Obnovimo slovenske gozdove. Podobno akcijo so pripravili že novembra lani, ko so posadili 28.000 sadik na več kot 12 hektarjih.

Lani je bilo v vseh slovenskih gozdovih posekanih skupaj 6,35 milijona kubičnih metrov lesa oz. skoraj 9,5 milijona dreves, kar je dobrih 2,4 milijona kubičnih metrov oziroma 62 odstotkov več kot leta 2013.

STA


Najbolj brano