Prostori Alukomna v najem druži Deodem Consult

Koprsko okrožno sodišče je danes stečajni upraviteljici družbe Alukomen holding dalo soglasje, da nepremičnino, stroje, opremo in naprave družbe v Komnu da v najem trebanjskemu Deodem Consult za mesečno najemnino 2000 evrov. Družba Globe je namreč najem prostorov odpovedala, izhaja iz objave na Ajpesu.

Koprsko okrožno sodišče je danes stečajni upraviteljici 
družbe Alukomen holding dalo soglasje, da nepremičnino, 
stroje, opremo in naprave družbe v Komnu da v najem 
trebanjskemu Deodem Consult za mesečno najemnino 2000 
evrov.  Foto: Tina Čič
Koprsko okrožno sodišče je danes stečajni upraviteljici družbe Alukomen holding dalo soglasje, da nepremičnino, stroje, opremo in naprave družbe v Komnu da v najem trebanjskemu Deodem Consult za mesečno najemnino 2000 evrov.  Foto: Tina Čič

KOMEN > Alukomen holding je končal v stečaju lani spomladi na predlog finančne uprave, saj podjetje pred tem več mesecev ni plačalo davkov in prispevkov iz plač. Brez dela je tedaj ostalo 25 zaposlenih. Stečajni upraviteljici Tanji Praprotnik je le nekaj mesecev kasneje uspelo proizvodne prostore oddati v najem družbi Globe, katere solastnik je sicer nekdanji vršilec dolžnosti direktorja ljubljanskega kliničnega centra Andrej Baričič.

Tudi ta zgodba pa očitno ni trajalo dolgo. Stečajna upraviteljica je namreč 24. januarja vložila predlog za soglasje k oddaji proizvodnih prostorov in sodišču pri tem navedla, da je Globe odpovedal najem prostorov ter opreme stečajnega dolžnika, v tem času pa je pridobila dve novi ponudbi za najem. Najboljšo ponudbo je podal Deodem Consult, ki je ponudil najemnino v višini 2000 evrov.

Po mnenju Praprotnikove je ponovna oddaja prostorov smiselna, saj se bodo na ta način v stečajno maso vseeno natekala sredstva, poleg tega pa bo najemnik poravnal tudi tiste stroške, ki bi nastali ne glede na to, ali je proizvodna hala z opremo oddana v najem. Kot je izpostavila, samo letni strošek nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča znaša več kot 9000 evrov, ostali redni stroški pa več kot 1000 evrov mesečno. Prav zato je ocenila, da je mesečna najemnina sprejemljiva.

Stečajna upraviteljica je ob tem napovedala, da bo v času trajanja najema intenzivno iskala morebitnega kupca, ki bi bil pripravljen kupiti stroje in nepremičnino v Komnu, da pa so pogovori z morebitnimi kupci šele v začetni fazi in je zato za stečajno maso bolje, da proizvodna hala in oprema ostaneta v najemu.

Sodišče je sledilo predlogu upraviteljice ter danes dalo soglasje za najem za trajanje enega leta oz. do prodaje premoženja. Proti sklepu sodišča je sicer mogoče vložiti ugovor v roku 15 dni.

STA


Najbolj brano