Prostor ob šoli in vrtcu naj ostane za javno rabo

Na občini Hrpelje - Kozina se bojijo, da bi koga zanimale parcele ob šoli in vrtcu, ki so po novih načrtih predvidene za izobraževalne dejavnosti, po starih pa ne.

V Hrpeljah bi radi ves prostor ob šoli in  vrtcu   namenili za  vzgojno-izobraževalne in rekreativne potrebe. Foto: Helena Race
V Hrpeljah bi radi ves prostor ob šoli in vrtcu namenili za vzgojno-izobraževalne in rekreativne potrebe. Foto: Helena Race

HRPELJE > Danes bodo svetniki občine Hrpelje - Kozina na izredni seji odločali o namenski rabi območja pri šoli in vrtcu. Gre za približno 10.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče, kjer bi radi v prihodnosti zgradili nov vrtec, pojasni Saša Likavec Svetelšek, županja Občine Hrpelje Kozina: “V prihodnosti nameravamo prvo triado preseliti v vrtec.”

Svetniki bodo danes še dodatno zapečatili usodo bioplinarne na Kozini. Čeprav ji občina nasprotuje že od prve pobude leta 2011 in so svetniki že v prejšnjem sklicu z začasnim odlokom preprečili gradnje bioplinarn, bodo danes temu dodali še en “preventivni” sklep: na določenih parcelah bodo prepovedali parcelacijo.

V novem občinskem prostorskem načrtu poleg tega na tem območju predvidevajo še ureditev trim stez ter podobne športne in vzgojno-izobraževalne infrastrukture. Vendar pa je nov prostorski načrt šele razgrnjen in bo do njegovega sprejema preteklo še nekaj časa. Do takrat pa velja stari prostorski načrt, po katerem pa je območje ob šoli in vrtcu delno zazidljivo zemljišče.

“Radi bi ga zaščitili, da ne bi investitorji tu pričeli graditi nepredvidene objekte pred sprejemom novega prostorskega načrta,” je o razlogih za izredno sejo povedala županja.

Ali obstajajo utemeljeni razlogi za naglico? “Bila so že poizvedovanja, zato raje uredimo vse potrebno, preden nastanejo kakršnikoli stroški,” je še pojasnila Likavec Svetelškova.

PEM


Najbolj brano