Propadli Epic: prodajajo celo shojene Progarjeve preproge

Premoženje propadlega postojnskega podjetja Epic commerce, ki je bil v lasti Edvarda Progarja, bo po več neuspešnih poskusih znova na prodaj, je potrdilo koprsko sodišče. A hotela Kras in Sport, motel Prestranek in kompleks Kazarje bo stečajni upravitelj tokrat prodajal na dražbi z zniževanjem cene. To pomeni, da dražitelji izklicno ceno nižajo, zato je tokrat pričakovati več zanimanja.

Naprodaj je tudi hotel Šport. Foto: Veronika Rupnik Ženko
Naprodaj je tudi hotel Šport. Foto: Veronika Rupnik Ženko

POSTOJNA > Premoženje Epic commerca so neuspešno prodajali že na šestih javnih dražbah oziroma zbiranjem ponudb. Zdaj pa se obeta še en poskus, in sicer po načelu zniževanja izklicne cene. “Ker so bile dosedanje dražbe neuspešne, je sodišče dovolilo dražbe z zniževanjem cene,” so potrdili iz pisarne stečajnega upravitelja Dušana Taljata, ki je sicer trenutno na dopustu. Datumi dražb še niso določeni, predvidoma bodo dražbe izpeljali čez nekaj mesecev. Na dražbi z zniževanjem izklicne cene je pričakovati več zanimanja za nekdanje Epicovo premoženje. Taljat je pred nedavnim potrdil, da ima za postojnske hotele že nekaj interesentov. Pri lastniku Postojnske jame Marjanu Batagelju smo preverjali, ali ga nakup katerega od nekdanjih Epicovih hotelov zanima in ali bo sodeloval na dražbi, pa o tem ni želel govoriti.

Kazarje skupaj ali po delih

Znova bodo na prodaj trije hoteli in motel. Izklicna cena za Hotel Kras v centru Postojne bo tokrat 850.000 evrov, dražitelji pa jo bodo lahko nižali največ do desetine izklicne cene. Hotel Šport bodo na dražbi z nižanjem cene tokrat začeli prodajati po izklicni ceni 700.000 evrov.

Stečajni upravitelj bo še enkrat - tokrat z zniževanjem izklicne cene - poskusil prodati tudi kompleks Kazarje. Izklicna cena bo 1,5 milijona evrov. Če bo prodaja celote tudi tokrat neuspešna, bo stečajni upravitelj Kazarje prodajal po delih; in sicer Epicenter po izklicni ceni 1,12 milijona evrov, prvo skladišče po 200.000 evrov, drugega pa po 300.000 evrov, vse z zniževanjem izklicne cene do največ desetine.

Izklicna cena za Motel Prestranek bo tokrat 100.000 evrov, dražitelji pa jo bodo lahko nižali največ do desetine izklicne cene. Lokal Delikatesa v centru Postojne bodo tokrat prodajali po izklicni ceni 200.000 evrov.

Kupce čaka še druga šara

Poleg tega bodo na dražbi - najprej z zviševanjem cene, če to ne bo uspešno, pa zniževanjem cene - prodajali še vrsto drobnarij, ki so rabljene in zato manj zanimive za kupce, denimo teleskopski senčnik.

Morda pa se bo tokrat našel kupec za štiri rabljene mize za biljard po skupni izklicni ceni 4450 evrov; če mu na dražbi z zviševanjem cene ne bo uspelo prodati vseh štirih miz skupaj, bo stečajni upravitelj prodajal vsako posebej po izklicni ceni 1000 evrov.

Na dražbi bo na prodaj še osem rabljenih preprog po izklicnih cenah približno 2600 evrov.

Gradbince pa bi morda utegnile zanimati razne cevi in druga rabljena opažna oprema, za katero bo stečajni upravitelj zbiral ponudbe do sredine oktobra.

KATJA GLEŠČIČ


Najbolj brano