Prodali hiše v Sežani in parcelo nad Dragonjo

Prva septembrska dražba nepremičnin Kraškega zidarja v stečaju je bila uspešna. Stečajna upraviteljica je prodala skoraj vse, kar je nameravala, za večino je iztržila celo več od izklicnih cen.

Prva septembrska dražba  nepremičnin Kraškega zidarja v 
stečaju je bila uspešna. Foto: Marica Uršič Zupan
Prva septembrska dražba nepremičnin Kraškega zidarja v stečaju je bila uspešna. Foto: Marica Uršič Zupan

SEŽANA > 606.000 evrov je bil izkupiček četrtkove popoldanske dražbe sežanskega podjetja Kraški zidar v stečaju.

To je za 76.000 več, kot so znašale izklicne cene prodanih nepremičnin. Največ, za kar 34.000 evrov, se je dvignila cena zemljišča v Novi vasi nad Dragonjo, ki je namesto za izklicnih 134.000 evrov kupca našlo za 177.000 evrov.

Tudi stanovanje v soseski Viška sončava v Ljubljani je prepričalo kupca, da je zanj odštel 196.000 evrov namesto izklicnih 170 tisočakov.

Nove lastnike so dobile tudi še zadnje tri hiše nad novim sežanskim vrtcem. Tisto s streho je kupec dobil za izklicnih 90 tisočakov, za eno od še nedokončanih hiš brez strehe je stečajna upraviteljica Simona Goriup iztržila 68, za drugo pa 75 tisočakov.

Ves izkupiček dražbe ne bo romal v skupno malho. Splošno stečajno maso bo obogatil iztržek vseh treh sežanskih hiš, medtem ko bo kupnina za stanovanje v Ljubljani in za zemljišče v Novi vasi namenjeno za poplačilo ločitvenih upnikov, je pojasnila Anja Ljubi iz odvetniške pisarne Simone Goriup.

V četrtek je bilo na dražbi še manjše zemljišče v Štanjelu, vendar kupca zanj ni bilo. Naslednja dražba nepremičnin Kraškega zidarja bo 24. septembra, ko bo naprodaj 47 stanovanj v sežanski soseski Resje.

MUZ


Najbolj brano