Prodali dve stanovanji propadlega Stavbenika

Dve od devetih stanovanj na Kozini, ki jih je stečajni upravitelj Stavbenika nedavno prodajal na dražbi, sta dobili lastnike. “Očitno je, da so se cene približale tistim, ki so lahko zanimive za kupce,” pravi stečajni upravitelj Valter Stepan.

Od devetih stanovanj na Kozini so doslej prodali dve, za preostale bodo kupce znova iskali jeseni, cene pa bodo malce nižje Foto: Danijel Cek
Od devetih stanovanj na Kozini so doslej prodali dve, za preostale bodo kupce znova iskali jeseni, cene pa bodo malce nižje Foto: Danijel Cek

LJUBLJANA > Stečajni upravitelj je na dražbi ponovno prodajal stanovanja na Kozini, v soseski Brinje. Ponujal je devet stanovanj, velikih od 138 do 193 kvadratnih metrov. Prva dražba, ki je bila že pred meseci, je bila neuspešna, saj so stanovanja prodajali po tržni ceni, včeraj pa so jih ponujali po likvidacijski ceni, ki je bila bistveno nižja. Paket devetih stanovanj so najprej ponujali v paketu, in sicer za izklicno ceno 968.476 evrov Tak nakup bi lahko bil zanimiv za kakšen sklad, a nihče ni vplačal varščine za nakup celote. Zato so na novi dražbi v nakup ponudili posamična stanovanja. Zanimanja je bilo kar precej, veliko interesentov si je stanovanja pred dražbo tudi ogledalo.

Na dražbi so uspeli prodati dve stanovanji, ki sta med ponujenimi sodili med manjše; merita namreč približno 90 kvadratnih metrov. Prodali so ju po izklicnih cenah, za vsakega so kupci odšteli približno 100.000 evrov. “Kupci so Primorci, stanovanji so kupili zato, da bi v njih živeli, oni ali morda njihovi otroci. To potrjuje, da so cene blizu ravni, za katero obstaja povpraševanje. Za prekupčevalce pa so te cene še previsoke, tudi zdajšnja likvidnost teh naložb zanje ni pravšnja,” še ocenjuje Valter Stepan.

Nova dražba preostalih stanovanj bo predvidoma oktobra, cene pa bodo nekoliko nižje. Včeraj je stečajni upravitelj na drugih dražbah poskušal najti kupce tudi za poslovne prostore in za več parkirnih mest v soseski Brinje, ponujal je tudi zazidljivo stavbno zemljišče v Divači, vendar zanimanja ni bilo.

SONJA RIBOLICA


Najbolj brano