Pripravljajo se na prave nesreče

Ob nesrečah na cesti, pri delu v gozdu ali doma je odločilna hitra pomoč več služb - od gasilcev do reševalcev in policije. V Komnu so zato pripravili skupno vajo.

Reševanje izpod težkih hlodov so radovedno spremljali 
številni gledalci. Foto: Pgd Komen
Reševanje izpod težkih hlodov so radovedno spremljali številni gledalci. Foto: Pgd Komen

KOMEN > “V Komnu, med gasilskim domom in križiščem za Sveto, je prišlo do nesreče, v kateri sta udeležena osebno vozilo in traktor z vozom hlodovine. Pod vozom sta ujeta dva ponesrečenca,” je v nedeljo ob petih na število 112 sporočil voznik traktorja. K sreči je bila to samo vaja, ki so jo ob mesecu požarne varnosti pripravili komenski prostovoljni gasilci s pomočjo Zavoda za gasilno in reševalno službo iz Sežane, Reševalne postaje Sežana in Policijske postaje Sežana. Gasilci so prikazali postopek reševanja, kako se na to pripravljajo gasilci, za obiskovalce pa je bil še posebej zanimiv postopek dviganja hlodovine in reševanje ponesrečencev. Gasilci so vajo uspešno izpeljali, želijo pa si, da bi bilo v resničnem življenju čim manj takih intervencij.

Pri vaji je zdravstveno osebje - zdravnica Vlasta Počkaj, medicinska sestra Tina Furlan in reševalec Andraž Žiberna - prikazalo temeljne postopke oživljanja, nato pa je župan Marko Bandelli v imenu Občine Komen predal šest reševalnih nahrbtnikov za gasilce bolničarje.

PEM


Najbolj brano