Primorska okrepitev zveze študentskih klubov

Zveza študentskih klubov ima odslej močnejši primorski poudarek. Na sobotni skupščini so namreč člani za novo predsednico izvolili študentko ekonomije Patricijo Premrov iz Hruševja, kot 57. člana pa medse sprejeli Klub zamejskih študentov, ki združuje slovenske študente iz Italije.

Patricija Premrov iz Hruševja je od sobote predsednica Zveze 
študentskih klubov Slovenije.
Patricija Premrov iz Hruševja je od sobote predsednica Zveze študentskih klubov Slovenije. 

PRIMORSKA > 24-letna študentka magistrskega študija na Ekonomski fakulteti Patricija Premrov je nova predsednica zveze, ki od leta 1994 združuje študentske klube iz vse Slovenije. Doma je iz Hruševja v postojnski občini, v zvezi ŠKIS pa je dejavna že več let, med drugim je bila doslej vodja odbora za izobraževanje.

“Potrudila se bom, da bodo Zveza ŠKIS in študentski klubi postali še samostojnejša entiteta, ki stopa svojo pot in se tako loči od dejavnosti drugih organizacij iz iste sfere delovanja. Vedno smo bili vsebinsko, finančno in ideološko neodvisni in zato odlično okolje za oblikovanje razmišljujočih posameznikov,” je poudarila ob izvolitvi, za naš časnik pa dodala še, da bo zveza pod njenim vodstvom spodbujala mlade, da “po študiju ostanejo v lokalnih okoljih in tako skrbijo za enakomeren razvoj vse Slovenije, ne samo velikih središč.”

Tudi novo vodstvo zato sestavljajo člani iz vse Slovenije. Med njimi je še ena Primorka - Urša Leban iz Kluba tolminskih študentov. Skrb novega vodstva pa je tudi učenje mlajših aktivistov in spodbujanje študentskih klubov k aktivnemu delovanju dijaških sekcij.

Predstavniki študentskih klubov iz vse Slovenije so na sobotni skupščini na Mariborskem Pohorju izkazali zaupanje Primorcem tudi z vključitvijo Kluba zamejskih študentov. Klub, katerega glavni namen je podpora slovenskim študentom iz Italije in organizacija manjših, a uspešnih dogodkov za njihovo združevanje, se je javnosti že predstavil na letošnji Škisovi tržnici, zdaj pa je postal član Zveze ŠKIS.

Ta združuje kar 57 študentskih klubov. Med njimi je tudi nekaj močnih primorskih klubov - tolminski, goriški, sežanski, postojnski in bistriški, ki med drugim pripravljajo festivale in druge dogodke v domačih krajih. MUZ


Najbolj brano