Previsoka cena za vrtec

Ilirskobistriška občina tudi na včerajšnji drugi javni dražbi ni uspela prodati starega vrtca v Trnovem in stavbe nekdanjega sedeža AMD. Izklicna cena za obe stavbi, ki sta bili tudi tokrat naprodaj v paketu skupaj z zemljišči, je bila 654.925 evrov oziroma 15 odstotkov nižja kot na prvi dražbi pred slabim mesecem.

Občina z drugo dražbo ni bila uspešna. Foto: Katja Kirn Vodopivec
Občina z drugo dražbo ni bila uspešna. Foto: Katja Kirn Vodopivec

ILIRSKA BISTRICA > Do srede, ko se je iztekel rok za vplačilo varščine, se za sodelovanje na dražbi ni prijavil nihče. Tako je občinska komisija, ki je včeraj vodila postopek javne dražbe, lahko ugotovila le, da je tudi druga javna dražba za prodajo nekdanjega vrtca in objekta AMD neuspešna.

Na prodaj je bila montažna stavba nekdanjega vrtca skupaj s 7440 kvadratnih metrov zemljišča po izklicni ceni 597.975 evrov in propadajoči objekt nekdanjega sedeža AMD vključno s 1200 kvadratnimi metri zemljišča po izklicni ceni 56.950 evrov.

Kot je na zadnji seji občinskega sveta pojasnil župan Emil Rojc, se je občina odločila za prodajo teh nepremičnin, ker so dobili povpraševanje po nakupu zemljišč v središču mesta.

Občina pa naj ne bi imela po besedah župana trenutno nobenih načrtov s stavbami. Po neuradnih informacijah naj bi se za nakup sicer zanimal Lidl, ki naj bi tu želel zgraditi trgovski center.

KATJA KIRN VODOPIVEC


Najbolj brano