Prenovljen hotel Jama do prihodnje velike noči

Po petkovi slovesnosti ob 36-milijontem obisku Postojnske jame do konca meseca v Postojnski jami načrtujejo še tri slovesnosti ob odprtju pomembnih naložb. Začeli so tudi s prenovo hotela Jama, ki mora biti za sprejem gostov nared do velike noči prihodnje leto.

 Vhod v Postojnsko jamo  Foto: STA
Vhod v Postojnsko jamo  Foto: STA

POSTOJNA > Že v tem tednu v Postojnski jami pripravljajo slovesnost ob odprtju prenovljenega mostu na Velikem domu in vstopne dvorane v Postojnsko jamo, ki so jo obnovili po 50 letih. Sledilo bo odprtje prenovljene zunanjosti Vivarija, 22. aprila pa v Postojnski jami odpirajo nov razstavni paviljon, ki so ga poimenovali Expo Postojnska jama - kras. Za vse tri naložbe so odšteli približno tri milijone evrov.

Začela pa se je tudi ena največjih naložb, odkar je Postojnsko jamo pred petimi leti prevzela družba Batagelj&Co. - obnova Hotela Jama, ki je ocenjena na štiri do pet milijon evrov. Najprej bodo prenovili stari del, novejši, tako imenovane depandanse pa, ko bodo rezultati to omogočali. “Odpreti ga moramo do naslednje velike noči, saj smo ga za takrat že začeli prodajati,” je povedal Marjan Batagelj, predsednik upravnega odbora podjetja Postojnska jama.

Glede njegove zasedenosti se Batagelj ne boji. “Ko smo pred odločitvijo za prenovo naredili natančne analize, smo ugotovili, da je v tem hotelu vedno prenočilo štiri do pet odstotkov obiskovalcev Postojnske jame. Pri 620.000 gostih to pomeni 30.000 nočitev, kar je približno polovica vseh nočitev v občinah Postojna in Pivka skupaj,” poudarja.

VRŽ


Najbolj brano