Praznik krodegin

53 vzorcev krodegin, klobas s kožami, so prinesli izdelovalci teh posebnih suhih mesnin na ocenjevanje, ki je bilo v sklopu 2. Dneva za krodegine v Dutovljah. Največ vzorcev so dobili od domačih lokalnih kraških mesarjev, nekaj pa tudi iz Istre, Vipavske doline in Goriških brd.

Tudi ostali gostje so lahko poskusili domače klobase kožarice. Foto: Samanta Coraci
Tudi ostali gostje so lahko poskusili domače klobase kožarice. Foto: Samanta Coraci

DUTOVLJE > Običajno krodegino sestavlja določen odstotek kožic, mesa in maščob, ki jim izdelovalci dodajo začimbe, sol, poper in česen....

Si želite prebrati celoten članek?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
 
ALI

Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

  • Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.
  • Najbolj brano