Praznično v Rodiku in Prešnici

Kar dve opasili se ta konec tedna obetata v hrpeljsko-kozinski občini. Vaška praznika bodo praznovali v Rodiku in v Prešnici. Zato tudi dogodkov ne bo manjkalo.

Kmečka dirka z BCS-kami je že tradicionalno na programu 
opasila v Prešnici. Foto: Bogdan Macarol
Kmečka dirka z BCS-kami je že tradicionalno na programu opasila v Prešnici. Foto: Bogdan Macarol

RODIK, PREŠNICA > V Rodiku so s praznovanjem začeli že včeraj z veseloigro Svakinja, da te kap, ki so jo Rodičanom odigrali igralci dramske skupine iz Repentabra. Po končani predstavi pa sta za zabavo poskrbela Vili Resnik in skupina Orange juice band.

Krajevna skupnost in Turistično društvo Rodik sta pester program pripravila tudi za današnji in jutrišnji dan. Danes se bodo že ob 10. uri pričele športne in ustvarjalne delavnice za otroke, ob 16. pa se bodo obiskovalci lahko na turnirju pomerili v briškoli. Najboljši bo domov odnesel pršut.

Ob 20. uri bo na ogled dokumentarni film, ki je nastal v okviru projekta Living Landscape in Fakultete za humanistične študije UPR. Dokumentarec združuje dva pogleda na kraško krajino - snovni ter nesnovni del. Bogat svet mitologije in verovanj predstavljata dva mitska parka Gropada ter Rodik. V nedeljo Rodičani po maši vabijo v prenovljeno kapelico Matere božje, sledil bo krajši kulturni program z mladino in otroci iz Rodika.

Tudi v Prešnici so začeli praznovati že včeraj, pripravili so namreč koncert Glasnost neZnanih. Pestro bo tudi danes in jutri. Danes se bo ob 15. uri pričel turnir v malem nogometu, jutri pa bo ob 15. uri kmečka dirka z BCS-kami. Prijavnina bo tekmovalce stala 15 evrov, vsak bo poleg štartne številke dobil še pijačo. Dirko bo s svojim neustavljivim humorjem vodil Pepo, so prireditelji - krajevna skupnost in KŠTD Prešnica - zapisali v vabilu. Po dirki bo potekala kozja ruleta, ob 20. uri pa bodo v Prešnici odprli novo otroško igrišče. Organizatorji še obljubljajo, da bo obiskovalce do jutranjih ur zabaval ansambel Beer belly. Po napornem vikendu se bo v ponedeljek prileglo malo športa, zato organizatorji pripravljajo kolesarjenje, ki se bo pričelo ob 17. uri. TMV


Najbolj brano