Postojnski svetniki potrdili proračun za prihodnje leto

Svetniki Občine Postojna so potrdili predlog proračuna za leto 2015. Sprejeti ga je bilo treba zaradi projektov, ki že potekajo in se tako ne bodo prekinili, je povedal župan Občine Postojna Igor Marentič.

Župan Občine Postojna Igor Marentič Foto: Lori Ferko
Župan Občine Postojna Igor Marentič Foto: Lori Ferko

POSTOJNA > Osnova je bila pripravljena že prej, sam je po določenih pogovorih s sodelavci pripravil le nekatere spremembe, zato je bil lahko sprejet še pred koncem leta.

"Če bi šli na financiranje po dvanajstinah bi bile tukaj prikrajšane nevladne organizacije. V vsakem pogledu sem torej zadovoljen, da smo ga sprejeli še pred koncem leta," je dejal Marentič.

Občinski proračun je bil sprejet soglasno, vendar so o njem prej veliko razpravljali in ga usklajevali v vseh občinskih odborih in komisijah. Stvari so bile več ali manj dogovorjene, je še poudaril postojnski župan, zato pred sejo občinskega sveta ni pričakoval kakšnih večjih težav.

Med tistimi projekti, ki bodo zahtevali največ občinskega denarja iz proračuna, je Marentič izpostavil predvsem nadaljevanje gradnje čistilne naprave v Postojni ter začetek projekta Čista Ljubljanica, v okviru katerega bodo posodobili in nadgradili pripravo pitne vode na zajetju Malni v Planini; Občina Postojna naj bi zanj prispevala kar tri milijone evrov.

Med večjimi projekti bo tudi obnova osnovne šole v Planini, gradnja gasilskega doma v Hruševju, delna obnova gasilskega doma v Šmihelu ter posodobitev postojnske zelene dvorane.

Občinski proračun naj bi imel v prihodnjem letu predvidoma za 19 milijonov evrov prihodkov, le nekaj manj je tudi načrtovanih odhodkov ob uresničitvi vseh zastavljenih projektov. Kaj lahko pa se zgodi, da bo postojnska občina prejela še kakšna nenačrtovana sredstva, saj je EU že odobrila denar za odpravo posledic po letošnji ujmi in žledu.

STA


Najbolj brano