Postojnski gasilci z otroki

Za razliko od številnih drugih gasilskih društev, ki v želji po popularnosti svoje moške ali ženske ekipe na koledarjih bolj ali manj razgaljajo, so se postojnski gasilci razgalili na drugačen način.

Poveljnik društva Mitja Šantelj z dvojčkoma Patrikom in 
Žigo.
Poveljnik društva Mitja Šantelj z dvojčkoma Patrikom in Žigo. 

POSTOJNA > Na dvanajstih straneh se je predstavilo enajst gasilcev in tajnica društva s svojimi otroki. “Ideja je zorela že nekaj let, dokončno pa sta nas prepričala Barbara Mandeljc in Janez Mandeljc, ki nas je tudi fotografiral, ter Tomaž Penko, ki je koledar oblikoval,” je povedal eden od enajstih ovekovečenih gasilcev Andrej Tratnik. Na fotografijah so se gasilci predstavili s svojimi otroki, nekateri celo z otroki, ki so že v gasilskih vrstah.

Gasilci PGD Postojna so fotografije s koledarja razstavili v Bale baru v Postojni konec prejšnjega tedna, sicer pa bodo koledar ponujali po postojnskih lokalih, večjih nakupovalnih centrih in tudi na sedežu društva. Koledar prinaša še eno revolucionarno novost, in sicer, da nima cene. Ker bi radi z njim zbrali prostovoljne prispevke za nakup nove opreme, lahko zanj vsakdo plača toliko, kolikor meni, da lahko prispeva za gasilce. Koledar so natisnili v nakladi tisoč izvodov in upajo, da bo kmalu zmanjkal. DC


Najbolj brano