Postojna z nazivom otrokom prijazno Unicefovo mesto

Postojna se je danes priključila dvanajstim slovenskim mestom v projektu Otrokom prijazno Unicefovo mesto. Naziv je prevzela od Hrastnika, prvo slovensko mesto, ki se ponaša s tem nazivom, pa je Nova Gorica. Današnje prireditve se je udeležil tudi predsednik republike Borut Pahor.

Postojna se je   priključila dvanajstim slovenskim mestom v 
projektu Otrokom prijazno Unicefovo mesto. Foto: Lori Ferko
Postojna se je priključila dvanajstim slovenskim mestom v projektu Otrokom prijazno Unicefovo mesto. Foto: Lori Ferko

POSTOJNA > V sklopu prireditve, ki so jo oblikovali otroci vseh postojnskih izobraževalnih in vzgojnih ustanov, so svoja razmišljanja o pomenu mreže otrokom prijaznih Unicefovih mest ob postojnskem županu Igorju Marentiču povedali še direktor Unicefa Slovenije Tomaž Bergoč, glasbenika Ula Ložar in Zlatan Čordić Zlatko in Mateja Premrl, ki je za to priložnost oblikovala t. i. Torbo poguma, v kateri naj najmlajši najdejo navdih in razlog za vztrajanje pri dobrem.

Otroci Osnovne šole Miroslava Vilharja so pripravili svoje misli o prihodnosti in jih zaupali predsedniku republike, ta pa jim je položil na srce, naj bodo pogumni, so sporočili iz urada predsednika republike.

Sklepni del slovesnosti je zaznamoval uraden prevzem naziva otrokom prijazno Unicefovo mesto. Predsednik Borut Pahor je županu Marentiču poklonil slovensko zastavo, posebno protokolarno darilo predsednika republike ob praznovanju 25. obletnice samostojnosti naše države, stkano z mislijo na ljubezen in odgovornost do domovine.

STA


Najbolj brano